search icon

Διεθνή

Μουντιάλ 2030: Διαψεύδει το υφ. Αθλητισμού ότι η Ελλάδα κατέθεσε υποψηφιότητα με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο (tweets) (upd)

Επίσημη ελληνική διάψευση των δημοσιευμάτων από ξένα μέσα ενημέρωσης

Στη διάψευση των δημοσιευμάτων από ξένα μέσα ενημέρωσης περί κοινής υποψηφιότητας από την Ελλάδα με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030, προχώρησε το υφυπουργείο Αθλητισμού.

«Δεν υπάρχει επίσημη (ή ανεπίσημη, ή οποιαδήποτε άλλης μορφής) κατάθεση στη FIFA συνυποψηφιότητας της χώρας μας -μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο- για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030».

Τα παραπάνω επισημαίνουν κύκλοι από το υφυπουργείο Αθλητισμού, ως απάντηση στα δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ περί κατάθεσης του φακέλου υποψηφιότητας για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030.

«Εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο όσα δήλωσε στις 8 Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, περί “επαφών μεταξύ των τριών χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης των δυνατοτήτων για την κατάθεση υποψηφιότητας”», προσθέτει στην ενημέρωση το υφυπουργείο Αθλητισμού.

Τι αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ

Επιβεβαιώθηκαν πριν λίγη ώρα οι υποψηφιότητες για το Μουντιάλ 2030, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου της FIFA που πραγματοποιήθηκε σήμερα (14.3.2023) στη Ρουάντα.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση επισήμως, οι πληροφορίες που δημοσιεύουν αρκετά μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, αναφέρουν ότι η κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας, Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου απέκτησε και επίσημη μορφή.

Η σχετική φημολογία είχε αρχίσει να αναπτύσσεται τον περασμένο Οκτώβριο, με την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση να έρχεται στις αρχές Φεβρουαρίου από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, το Μαρόκο πήρε τη θέση της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα η μία υποψήφια τριάδα να αποτελείται από το Μαρόκο, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Επίσης, αναφέρεται ότι στις υποψηφιότητες για το Μουντιάλ 2030 υπάρχει η κοινή πρόταση από την Ελλάδα, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, ενώ η τρίτη πρόταση έγινε από χώρες της Νότιας Αμερικής και συγκεκριμένα από την Ουρουγουάη, την Αργεντινή, τη Χιλή και την Παραγουάη.

Διαβάστε ακόμη

Moody’s: Σε καθεστώς υποβάθμισης η πιστοληπτική ικανότητα 6 τοπικών τραπεζών των ΗΠΑ

Eurostat: Ποιο ποσοστό κατείχε το 2021 στην αγορά ενέργειας ο μεγαλύτερος παραγωγός κάθε χώρας της ΕΕ

Ryanair: Παραλαμβάνει από την Boeing 99 αεροπλάνα 737 Max μέσα στον Μάρτιο

 

Exit mobile version