search icon

Διεθνή

Ο Σόρος επιμένει για perpetual bonds: Η επιβίωση της ΕΕ απειλείται

Αν η ΕΕ δεν είναι σε θέση να σκεφτεί κάτι τέτοιο τώρα, ίσως δεν δεν θα μπορέσει να επιβιώσει από τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή», αναφέρει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής

Ο δισεκατομμυριούχος χρηματιστής και επενδυτής, Τζορτζ Σόρος, προειδοποιεί ότι απειλείται η ίδια η επιβίωση της ΕΕ από τον νέο κορωνοϊό, εκτός κι αν εκδώσει αέναα ομόλογα ή αν συστήσει συμβουλευτικά όργανα για να βοηθήσει αδύναμα μέλη όπως είναι η Ιταλία.

«Αν η ΕΕ δεν είναι σε θέση να σκεφτεί κάτι τέτοιο τώρα, ίσως δεν δεν θα μπορέσει να επιβιώσει από τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή», αναφέρει ο Σόρος σε κείμενο ερωταπαντήσεων που απέστειλε στους δημοσιογράφους. «Δεν πρόκειται για μια θεωρητική πιθανότητα. Ίσως γίνει μια τραγική πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον μεγαλοεπενδυτή, η ΕΕ θα πρέπει να διατηρήσει την αξιολόγηση ΑΑΑ για να εκδώσει τέτοιου είδους χρέος και γι’ αυτό θα πρέπει να έχει και την εξουσία να αυξάνει τους φόρους για να καλύψει τέτοιου είδους ομόλογα, έτσι προτείνει ότι θα μπορούσε απλώς να εγκρίνει τους φόρους αντί να τους επιβάλλει.

Exit mobile version