Διεθνή

ΟΗΕ προς Έλον Μασκ: Πώς θα εξαλείψεις την πείνα με 6,6 δισ. δολάρια

  • newsroom
musktesla.jpg


Ο ΟΗΕ επανήλθε με το σχέδιό του για την εξάλειψη της πείνας

Την προηγούμενη εβδομάδα παρακολουθούσαμε με ενδιαφέρον τη συζήτηση που ξεκίνησε μεταξύ του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ και του επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, όταν ο πρόεδρος της Tesla είχε αμφισβητήσει τον ισχυρισμό του Μπίσλεϊ, σύμφωνα με τον οποίο μόνο ένα μικρό ποσοστό της περιουσίας του θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πείνας στον κόσμο.

Ο Μπίσλεϊ είχε απευθύνει έκκληση, ζητώντας από δισεκατομμυριούχους όπως ο Μασκ να αναλάβουν δράση, ενώ ζήτησε δράση συγκεκριμένα από τον Μασκ και τον συνιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, τους δύο άνδρες που βρίσκονται στην κορυφή του Bloomberg Billionaires Index. Μόλις 6 δισ. δολάρια θα μπορούσαν να σώσουν 42 εκατ. ανθρώπους από τον θάνατο, είπε.

Τότε ο Μασκ είχε σχολιάσει: «Εάν το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας διαφανείς και ανοιχτούς λογαριασμούς, «μπορεί να περιγράψει στο Twitter πώς ακριβώς θα λύσουν τα 6 δισ. δολάρια την πείνα στον κόσμο, θα πουλήσω τις μετοχές μου τώρα και θα το κάνω».

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ επανήλθε σήμερα στο θέμα και σε ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει: «Αυτή η κρίση πείνας είναι επείγουσα, άνευ προηγουμένου και μπορεί να αποφευχθεί @elonmusk, ζήτησες ξεκάθαρο σχέδιο και ανοιχτά βιβλία. Εδώ είναι! Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε μαζί σου – και με οποιονδήποτε άλλον – που είναι σοβαρός όσον αφορά τη διάσωση ζωών. Το ζητούμενο είναι 6,6 δισ. δολάρια για να αποφευχθεί ο λιμός το 2022».

Αυτό που μένει τώρα να φανεί είναι εάν ο Έλον Μασκ θα κάνει πραγματικότητά του τη δέσμευσή του να πουλήσει μετοχές της Tesla για να λύσει το πρόβλημα της πείνας.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης προς Βρετανούς: Κλείστε από τώρα τις διακοπές σας στην Ελλάδα για το καλοκαίρι

Self-test: Από αύριο η δωρεάν διάθεση για τους μαθητές στα σχολεία – Πόσα δικαιούνται

Σαρηγιάννης: Κορύφωση του «κύματος» τον Δεκέμβριο – Πάνω από 7.000 κρούσματα την ημέρα (vid)