Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Να αποσύρει η Τουρκία τα στρατεύματά της από το Ιράκ κάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ζήτησε από τον Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης, να λάβει μέτρα προκειμένου «να αποκλιμακωθεί η ένταση με το Ιράκ».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη η Τουρκία να «σεβαστεί την εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ», ενώ και η ιρακινή κυβέρνηση ζήτησε την Τρίτη «την πλήρη απόσυρση» των τουρκικών δυνάμεων από τα εδάφη του Ιράκ.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού Κράτους χαιρέτισε επιπλέον «τη συμβολή» της Τουρκίας στον στρατιωτικό συνασπισμό κατά του Ισλαμικό Κράτος ενώ Ομπάμα και Ερντογάν συζήτησαν σχετικά με «την εντατικοποίηση της συνεργασίας στο θέμα της Συρίας».