Το ενδεχόμενο συνάντησης ανάμεσα στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, και τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη Βουδαπέστη φαίνεται να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο.
Παρά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχουν σχέδια για απευθείας συνάντηση των δύο προέδρων «στο άμεσο μέλλον».
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ούτε οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Μάρκο Ρούμπιο και Σεργκέι Λαβρόφ, έχουν προς το παρόν προγραμματίσει προσωπική επαφή, αν και η χθεσινή τηλεφωνική τους συνομιλία χαρακτηρίστηκε «παραγωγική».
Από ρωσικής πλευράς, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για πιθανή σύνοδο κορυφής, υπογραμμίζοντας πως «απαιτούνται σοβαρές προετοιμασίες» πριν οριστεί ημερομηνία.
«Ούτε ο πρόεδρος Πούτιν ούτε ο πρόεδρος Τραμπ έχουν ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας πως «η διαδικασία αυτή θα χρειαστεί χρόνο».
Η Μόσχα χαρακτήρισε επίσης «πρόωρη» κάθε συζήτηση για το πότε θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, που θεωρητικά θα μπορούσε να προετοιμάσει το έδαφος για τη σύνοδο Πούτιν – Τραμπ.
«Το ζήτημα δεν τέθηκε ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, επιβεβαιώνοντας ότι προς το παρόν οι επαφές θα συνεχιστούν τηλεφωνικά.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε από την πλευρά του ότι έχει ήδη συμφωνηθεί να υπάρξει συνέχιση της επικοινωνίας μέσω τηλεδιασκέψεων και τηλεφωνικών επαφών «μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες για συνάντηση κορυφής».
Διαβάστε ακόμη
Κώστας Σπυρόπουλος: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει κέντρο αριστείας της Estée Lauder στη ΝΑ Ευρώπη
Αυτή είναι η μέθοδος 52/17 που μάς κάνει πιο παραγωγικούς στη δουλειά
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.