Διεθνή

Πετυχημένοι άνθρωποι μοιράζονται τις σκληρότερες θυσίες που έκαναν για να τα καταφέρουν

  • newsroom


Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι συχνά γεμάτος αποτυχία, απόρριψη και κυρίως πολλές θυσίες

Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι συχνά γεμάτος αποτυχία, απόρριψη και κυρίως πολλές θυσίες. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό και τα θέλω του για να πετύχει τους στόχους του.

Παρακάτω θα διαβάσετε ορισμένες περιπτώσεις -πετυχημένων πλέον ανθρώπων- που έκαναν μεγάλες θυσίες και τελικά πέτυχαν.

Εγκατέλειψα το χόμπι μου

Πριν από το 2008 έπαιζα γκολφ τρεις φορές την εβδομάδα. Έχασα την συγκέντρωσή μου, έμενα στις δάφνες μου και άρχισα να θέτω την οικογένειά μου σε κίνδυνο. Αποφάσισα να αφοσιωθώ στη δουλειά. Καλύτερα να θυσιάσετε τη διασκέδαση σας σήμερα για την μελλοντική σας ελευθερία.

-Grant Cardone: κορυφαίος εμπειρογνώμων πωλήσεων, ο οποίος έχει κατασκευάσει μια αυτοκρατορία ακινήτων ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων και συγγραφέας του «Be Obsessed ή Be Average».

Καθυστέρησα την αποφοίτησή μου

Έχω μάθει τη σπουδαιότητα της θυσίας βραχυπρόθεσμων απολαύσεων για την μακροχρόνια ευτυχία. Η ζωή είναι ένα μακρύ παιχνίδι και όταν ξεκινάτε μια επιχείρηση, έχετε πάρει μια απόφαση που δεν επιτρέπει οποιαδήποτε στιγμή στο πρώτο έτος να επικεντρωθείτε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτήν. Μιλώ για 18 ώρες την ημέρα αφιερωμένες στη δουλειά ακόμη και παραμελώντας την οικογένειά σας. Αλλά σε δύο ή τρία χρόνια, όταν θα πηγαίνω τα παιδιά μου σε επαγγελματικά ταξίδια και θα τους δείχνω τον κόσμο, θα απολαμβάνω τα οφέλη.

-Gary Vaynerchuk, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της VaynerMedia (700+ υπάλληλοι με ετήσια έσοδα άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων).

Ξόδεψα τις τελευταίες μου οικονομίες

Χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια για να μετατρέψω την ιδέα του Style Coalition σε μια επιχείρηση. Έπρεπε να αποφασίσω αν θα γυρνούσα πίσω στην αγορά εργασίας ή αν θα έδινα μια τελευταία ευκαιρία στην επιχείρησή μου. Η επένδυση και της τελευταίας μου δεκάρας στην εταιρεία ήταν κάτι τρομακτικό, αλλά η εγκατάλειψη του ονείρου μου φαινόταν χειρότερη.

Αυτή η θυσία με ώθησε να εμπιστευτώ τις δεξιότητές μου και τελικά να καταφέρω να κάνω την εταιρεία να αποφέρει κέρδη.

-Yuli Ziv, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Style Coalition, συγγραφέας του best-seller του Amazon «Blogging Your Way to the Front Row». Πρωτοπόρος στο μάρκετινγκ και επιχειρηματίας που ξεκίνησε την επιχείρησή της από το μηδέν και την έκανε να αξίζει σήμερα εκατομμύρια δολάρια.

Έζησα μακριά από την οικογένειά μου

Η σύζυγός μου και εγώ δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε ενοίκιο, οπότε αποφασίσαμε ότι θα μείνει στην αδελφή της, ενώ εγώ θα έμενα στη μητέρα μου. Δεν εγκατέλειψε ποτέ ο ένας τον άλλον. Απλώς ζούσαμε χωριστά μέχρι που ορθοπόδησα.

Πρόσφατα, ο γιος μου (τώρα 25 ετών) με κατηγόρησε ότι τους εγκατέλειψα για ένα χρόνο. Του εξήγησα ότι ήταν απαραίτητο να στήσουμε την επιχείρηση και να του δώσουμε τη ζωή που του άξιζε. Ο γιος μου είναι πλέον και συνεργάτης μου. Δεν ήταν καθόλου εύκολο αυτό που έκανα αλλά ήξερα ότι η θυσία μου τελικά θα απέφερε καρπούς.

-John Hanna, συγγραφέας του «Way of the Wealthy» και διευθύνων σύμβουλος της Fairchild Group.

Απόρρητο Απόρρητο