Η οικονομική θέση για κάποιους ανθρώπους δεν είναι αρκετή. Πόσο μάλλον για πασίγνωστους σταρ που η καριέρα τους, τούς έχει δώσει την ευκαιρία να γίνουν, εκτός από διάσημοι, και πάμπλουτοι. Εύκολα λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν το δικός τους, προσωπικό εναέριο μέσο που τους επιτρέπει να πετούν σε κάθε πιθανό σημείο του πλανήτη, όποτε οι ίδιοι το επιθυμούν – και το κάνουν…

Στις διασημότητες αρέσει μάλιστα να συγκρίνουν τα τζετ τους: πόσο μεγάλο είναι, πόσο γρήγορο, πόσα άτομα χωράει, αν έχουν μόνο ένα ή και δεύτερο.

Δείτε ποιοι διάσημοι έχουν δικό τους τζετ και ταξιδεύουν μόνο με αυτό, αποφεύγοντας τα αεροπλάνα… του συρμού.

1. John Travolta – Μπορεί να πιλοτάρει ο ίδιος κι έχει… επτά δικά του τζετ: ένα Boeing 707, ένα Bombardier Challenger 601, ένα Boeing 727 και τρία τζετ Gulfstream.

travolta

trav

2. Oprah, Celine Dion και Steven Spielberg – Ο καθένας τους έχει από ένα Bombardier Global Express XRS, που κοστίζει 42 εκατ. δολάρια.

oprah

orahh

3. Tom Cruise – Το G4 του κοστίζει 36 εκατ. δολάρια

cruz

4. Mark Cuban – Εχει ένα μεγάλο Boeing που του κόστισε 144,1 εκατ. δολ. Ο ίδιος έχει κι άλλα δικά του αεροπλάνα.

cuban

5. Tiger Woods – Ο πρώην γκολφέρ έχει ένα Gulfstream G550, το οποίο πουλάει για 53,5 εκατ. δολ.

tiger woods

6. Donald Trump – Αν εκλεγεί πρόεδρος, ίσως το Air Force One αποτελέσει… υποβάθμιση από το δικό του Boeing 757 αξίας 95,8 εκατ. δολ.

trump d

7. Harrison Ford – το 680 κοστίζει 18 εκατ. δολ. και χωράει 12 επιβάτες.

ford

ford3

Πρόσφατα όμως είχε κι ένα ατύχημα με ένα μικρό αεροσκάφος της εποχλης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ευτυχώς χωρίς να πάθει τίποτα σοβαρό.

ford1

8. Jim Carrey – Ο κωμικός ηθοποιός λατρεύει το Gulfstream V, που κοστίζει 59 εκατ. δολ.

carrey

9. Μια κατηγορία από μόνο του είναι φυσικά το αεροσκάφος που εξυπηρετεί τον εκάστοιτε πρόεδρο των ΗΠΑ. Το λεγόμενο Air Force One που κοστίζει κάτι λιγότερο από 400 εκατ. δολάρια. Ανήκει μεν στον αμερικανικό λαό, αποτελέι ωστόσο αποκλειστικό αντικέιμενο χρήσης από τον Πρώτο Πολίτη της χώρας και την οικογένειά του.

air force

Πολλοί από τους χώροςυ του παραμένουν μυστικό υψίστηε ασφαλείας, ωστόσο είναι γνωστό ότι πρέπει να μπορεί να λειτουργεί ως σπίτι και ως γραφείο μακριά από τον λευκό Οίκο για τον Πρόεδρο. Ετσι έχει κρεβάτια, μπάνια, τουαλέτες και ό,τι άλλο μπορεί να κάνει λειτουργικό ένα σπίτι και χώρο εργασίας ταυτόχρονα.

airr