Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Όσοι προσπάθησαν σήμερα το πρωί να μπουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Facebook και το Instagram μάταια προσπαθούσαν αφού για περίπου 40 λεπτά και τα δύο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα «κατέρρευσαν».

Η αυτοαποκαλούμενη ομάδα χάκερ Lizard Squad ανήρτησε στο tweeter μηνύματα με τα οποία άφησε να εννοηθεί πως πρόκειται για δική της κυβερνο-επίθεση.

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωποι του Facebook ανακοίνωσαν πως η «πτώση» δεν οφείλεται σε χάκερς, αλλά σε μια αλλαγή που έγινε στα συστήματα.

«Κινηθήκαμε γρήγορα για να διορθώσουμε το πρόβλημα, και τώρα και η δυο υπηρεσίες επαναλειτουργούν τώρα στο 100% για όλους», δήλωσε εκπρόσωπος του FB στο BBC.

Η «πτώση» διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, με προβλήματα να καταγράφονται σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ασία και Αυστραλία.