search icon

Διεθνή

Πούτιν: «Μόνο με εγγυήσεις από την Ουκρανία η επιστροφή στη συμφωνία για τα σιτηρά»

Συζήτηση για τη συμφωνία και στην τηλεφωνική επικοινωνία Σοϊγκού - Ακάρ, τη δεύτερη μέσα σε 48 ώρες

Στη δήλωση ότι θέλει «πραγματικές εγγυήσεις» από την Ουκρανία όσον αφορά την τήρηση της συμφωνίας για τα σιτηρά από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, από την οποία αποσύρθηκε η Μόσχα, προχώρησε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν προς τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ερντογάν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι είναι αναγκαίο να λάβει από το Κίεβο «πραγματικές εγγυήσεις όσον αφορά τον αυστηρό σεβασμό στις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης και κυρίως ότι ο ανθρωπιστικός διάδρομος δεν θα χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Πρόεδρος της Ρωσίας είπε ακόμη ότι η Μόσχα θα εξέταζε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη συμφωνία για τα σιτηρά μόνο αφού ολοκληρωθεί η έρευνα για τις επιθέσεις των ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και θαλάσσιων σκαφών στον ρωσικό στόλο της στη Σεβαστούπολη.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, συζήτησε τη συμφωνία αυτή σε τηλεφωνική επικοινωνία, τη δεύτερη μέσα σε 48 ώρες, με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.

Διαβάστε ακόμη

Citi: Γιατί τα μετρητά – ιδιαίτερα σε δολάριο – είναι ο βασιλιάς των επενδύσεων τώρα

ΟΠΑΠ: Μαζί με την ΠΑΕ ΑΕΚ για 8η συνεχή σεζόν (pics)

Ερντογάν: Υπόσχεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση της κρίσης στη συμφωνία για τα σιτηρά

 

Exit mobile version