search icon

Διεθνή

Πούτιν – Σι Τζινπίνγκ: Ξεκίνησαν οι επίσημες συνομιλίες – Η οικονομική συνεργασία στο επίκεντρο (vid) (upd)

Ο Πούτιν δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει τις κινεζικές επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν τις δυτικές που έφυγαν από τη Ρωσία λόγω του πολέμου

Τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ καλωσόρισε σήμερα ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο, όπου ξεκίνησαν οι επίσημες συνομιλίες στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου ηγέτη στη Μόσχα.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι συνομιλίες των δύο Προέδρων αναμένεται να επικεντρωθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία και στην εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας.

Ο Σι Τζινπίνγκ έφτασε χθες στη Μόσχα, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από τότε που εξασφάλισε μια άνευ προηγουμένου τρίτη θητεία νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Όπως μετέδωσε το επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας CCTV, ο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε στον Ρώσο πρωθυπουργό, Μιχαήλ Μισούστιν, ότι τα δύο έθνη θα πρέπει να προωθήσουν την ποιότητα και τον όγκο της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει τις κινεζικές επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν τις δυτικές που έφυγαν από τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Επίσης, είπε ότι έχει συζητήσει με τον Πρόεδρο της Κίνας το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου «Δύναμη της Σιβηρίας 2», που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Κίνα.

Πριν αρχίσουν οι συνομιλίες, οι Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ έδωσαν τα χέρια και στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον για την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, όπως έδειξαν τα πλάνα που προβλήθηκαν από την κρατική τηλεόραση.

Διαβάστε ακόμη

Moody’s: Η ισχυρή πιστωτική ανάπτυξη και τα υψηλότερα επιτόκια ενισχύουν τις ελληνικές τράπεζες

Στην Grimaldi – Μινωϊκές το 67% του λιμένα Ηγουμενίτσας με τίμημα €84 εκατ. – Έπεσαν οι υπογραφές με το ΤΑΙΠΕΔ

Τζόνσον για τα κορωνοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ: «Δεν παραπλάνησα εσκεμμένα τη Βουλή»

 

Exit mobile version