Στις 4 Απριλίου του 2022, ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωνει σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ότι η θυγατρική του ρωσικού ενεργειακού γίγαντα «Gazprom Germania» θα κρατικοποιηθεί, όπως γράφει η εφημερίδα «Bild». Τι δεν είχε αποκαλύψει τότε ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας; Η μεγάλη επίθεση του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Γερμανία είχε «αναχαιτιστεί» από την κυβέρνηση του Βερολίνου, την 39η ημέρα του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, όπως αποκαλύπτει η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».

Η ατμομηχανή της Ευρωζώνης θα είχε βυθιστεί σε ενεργειακό χάος εάν δεν υπήρχαν δύο Ρώσοι να διαρρεύσουν στην κυβέρνηση του Βερολίνου το μυστικό σχέδιο του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου. Όπως είχαν επιβεβαιώσει έγκυρες πηγές στην εφημερίδα Handelsblatt, το Κρεμλίνο είχε δώσει εντολή για ενεργειακό πόλεμο «κόβοντας» το φυσικό αέριο προς την Γερμανία.

Το τρομοκρατικό «όπλο» του Βλάντιμιρ Πούτιν ήταν η «Gazprom Germania», η θυγατρική του ρωσικής Gazprom στη «καρδιά» του Βερολίνου. Μέσα σ΄ένα 24ωρο, τη Δευτέρα 4 Απριλίου του 2022, η Γερμανία επρόκειτο να αποκοπεί από το ρωσικό φυσικό αέριο. Το κεντρικό πρόσωπο της μεγάλης επίθεσης του Πούτιν δεν ήταν κάποιος ολιγάρχης, όπως θα περίμενε κανείς αλλά ο αμφιλεγόμενος «DJ »της Μόσχας, Dmitrij Zepljaew («DJ Five»).

Ο «DJ» ήταν ο άνθρωπος που διηύθυνε ξένες εταιρείες, στις οποίες η Gazprom της Γερμανίας (με κέρδη 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως και 1.500 εργαζομένους) διοχέτευε κρυφά το ρωσικό χρήμα για να κάνει τις δουλειές της. «Βασικός στόχος της επίθεσης του Ρώσου προέδρου ήταν 500 μεγάλοι πελάτες της Gazprom: σχεδόν 250 δημοτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, εκατομμύρια Γερμανοί , εταιρείες θέρμανσης και ζεστού νερού », επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr