Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen AG έρχεται πρώτη στην κούρσα των πωλήσεων το πρώτο μισό του 2015, ξεπερνώντας ακόμα και την Toyota Motor Corp, καθώς η ζήτηση αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και πεντέμισι χρόνια, μειώνοντας τις απώλειες από την επιβράδυνση της ζήτησης στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά της.
«Πρόκειται για μια πραγματική μάχη μεταξύ της Toyota και της Volkswagen» ανέφερε ο Koji Endo, αναλυτής της ιαπωνικής Advanced Research μιλώντας στο Bloomberg.
«Αυτές οι εταιρείες θεωρούν πολύ πιο σημαντική την κερδοφορία από την ποσότητα» πρόσθεσε.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Toyota, κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2015 πούλησε 5,02 εκ. οχήματα, αριθμός που την τοποθετεί μετά τη Volkswagen που είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στο μήνα ότι οι πωλήσεις της κατά το ίδιο διάστημα άγγιξαν τα 5,04 εκ. οχήματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι παραδόσεις αυτοκινήτων σημείωσαν μείωση της τάξης του 1,5% για την Toyota και μόλις 0,5% για την Volkswagen.
Ο Christian Klingler, επικεφαλής πωλήσεων της Volkswagen, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα, ότι η εταιρεία «δεν έχει πάθει ανοσία» από τις τάσεις της αγοράς στην Κίνα και ότι οι συνθήκες στην αγορά της Νότια Αμερικής και της Ρωσίας «παραμένουν τεταμένες».
Η General Motors Co., η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία σε παγκόσμιες πωλήσεις, δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι οι παραδόσεις της παγκοσμίως μειώθηκαν κατά 1,2% το πρώτο εξάμηνο στα 4.860.000 οχήματα.
Προκειμένου να επιτύχει η Volkswagen το στόχο που έθεσε το 2007, δηλαδή να γίνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, θα πρέπει να αντέξει, όχι μόνο την πτώση της ζήτησης στην Κίνα, της χώρας, αλλά και τον ανταγωνισμό από τα φθηνά μοντέλα SUV των κινέζικων εταιριών.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.