Διεθνή

Ράλι 271% για την εταιρεία ασύρματης φόρτισης Energous

  • newsroom


H πιστοποίηση της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί ο πομπός ασύρματης φόρτισης της εταιρείας Energous από την Federal Communications Commission, είχε ως αποτέλεσμα το άλμα της μετοχής της  κατά 271%

H πιστοποίηση της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί ο πομπός ασύρματης φόρτισης της εταιρείας Energous από την Federal Communications Commission, είχε ως αποτέλεσμα το άλμα της μετοχής της  κατά 271%από τις αρχές της εβδομάδας.

Για την ακρίβεια, η μετοχή ήταν στις αρχές της εβδομάδας στα 9 δολάρια και έχει ήδη φτάσει τα 32 δολάρια, όπως σημειώνει το CNBC.

Την ίδια ώρα, αναλυτές της Roth Capital Partners εκτιμούν ότι η εν λόγω μετοχή θα φτάσει στα 45,80 δολάρια σε διάστημα 12 μηνών.

energ5

Ο πομπός Energous WattUp Mid Field μπορεί να φορτίζει ασύρματα smartphones, έξυπνα ρολόγια, ακουστικά και κάθε είδους γκάτζετ σε απόσταση έως τρία πόδια ή σχεδόν ένα μέτρο..

Όπως αναφέρει το CNBC, η μετοχή της Energous αυξήθηκε κατά 38% στα 32,82 δολάρια την Πέμπτη, μετά από άλμα 168% την προηγούμενη ημέρα. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τελούσε υπό διαπραγμάτευση μόλις στα 8,83 δολάρια. Η μετοχή της Energous έχει τα μεγαλύτερα κέρδη στο Nasdaq Composite Index για αυτή την εβδομάδα και για το μήνα Δεκέμβριο.

Η Energous απέκτησε την πιστοποίηση  της FCC την κατάλληλη στιγμή αφού τον επόμενο μήνα πραγματοποιείται το μεγάλο Consumer Electronics Show, όπου η εταιρεία θα παρουσιάσει την τεχνολογία της.

Η Energous αντιμετωπίζει τώρα την πρόκληση να λανσάρει το προϊόν στην αγορά και να πείσει τους κατασκευαστές να χρησιμοποιήσουν την  τεχνολογία τους μελλοντικά σε διάφορες μάρκες. Σημειώνεται ότι η Apple χρησιμοποιεί το ανταγωνιστικό ασύρματο πρότυπο φόρτισης  Qi .