search icon

Διεθνή

Reuters: Ελεγχοι σε εγκαταστάσεις της Gucci στο πλαίσιο έρευνας της ΕΕ για αντιμονοπωλιακές πρακτικές

Στόχος επιθεωρήσεων έγιναν πολλές εταιρείες ανά την Ευρώπη

Έφοδο σε εγκαταστάσεις της Gucci πραγματοποίησαν οι ρυθμιστικές Αρχές της ΕΕ και η ιταλική φορολογική αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας της Κομισιόν σε διάφορες εταιρείες ανά την Ευρώπη για αντιμονοπωλιακές πρακτικές.

Όπως δήλωσαν σήμερα (19.4.2023) δύο πηγές του Reuters, η επιθεώρηση την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο από την Guardia di Finanza σε συνεργασία με πράκτορες της Κομισιόν, σε τοποθεσία που σχετίζεται με την κατασκευή ειδών ταξιδίου, τσαντών και άλλων δερμάτινων αγαθών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος παρόμοιων επιθεωρήσεων έγιναν και εταιρείες μόδας εκτός του ομίλου Kering, στον οποίο ανήκει η Gucci.

Η Κομισιόν, από την πλευρά της, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έγιναν έφοδοι σε εταιρείες του κλάδου της μόδας σε πολλές χώρες της ΕΕ, στο πλαίσιο έρευνας για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού. Ακόμη, διευκρίνισε ότι η τελευταία ενέργειά της δεν συνδέεται με άλλους ελέγχους που έχει κάνει στη βιομηχανία της μόδας τα τελευταία δύο χρόνια.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Κομισιόν, η οποία ενεργεί ως φορέας επιβολής του ανταγωνισμού στην ΕΕ, δεν κατονόμασε τις εταιρείες ή τις χώρες, καθώς δεν το επιτρέπει η πολιτική της. Επίσης, απέστειλε αιτήματα για πληροφορίες σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο, ενώ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, οι εταιρείες που κρίνονται ένοχες για παραβίαση των κανόνων της ΕΕ αντιμετωπίζουν πρόστιμα που φτάνουν έως και το 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.

Διαβάστε ακόμη

Πάνω κι από το 2019 φέτος η διεθνής κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια

Γερμανία: Ετοιμάζει ταμείο €2 δισ. με σκοπό να εξασφαλίσει πρώτες ύλες για την πράσινη μετάβαση

Halkbank: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποδέχτηκε εν μέρει την προσφυγή της

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

Exit mobile version