Για διάδοση ψευδών πληροφοριών κατηγόρησε η Ρωσία τη CIA και το FBI, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τις ιστοσελίδες των δύο κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS, η ρωσική Αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor ανακοίνωσε σήμερα ότι μπλόκαρε τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, επειδή δημοσίευσαν ανακριβές υλικό και πληροφορίες που δυσφημούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

«Η Roskomnadzor απέκλεισε την πρόσβαση σε έναν αριθμό πηγών που ανήκουν σε κρατικές δομές εχθρικών χωρών, επειδή διαδίδουν υλικό που στοχεύει στην αποσταθεροποίηση της κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης στη Ρωσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Roskomnadzor που μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν υπήρξε άμεσος σχολιασμός από την Ουάσιγκτον ή από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Η Ρωσία έχει καταστήσει ποινικό αδίκημα τη δυσφήμηση των ενόπλων δυνάμεών της, που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη, ενώ η σκόπιμη διάδοση «ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και 15 έτη.

Από τότε που η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Roskomnadzor έχει αποκλείσει τα περισσότερα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, ορισμένους ξένους ιστότοπους και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων το Facebook, το Instagram και το Twitter.

Διαβάστε ακόμη

Εγκρίθηκε το Master Plan του Λιμένα Πειραιά με Προεδρικό Διάταγμα (pic)

Γήπεδο Παναθηναϊκού: Προσφορά από κοινoπραξία των ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-MYTILINEOS

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα νέων επιχειρηματιών με επιχορήγηση €14.800