Τις ιστοσελίδες τουλάχιστον άλλων 15 ΜΜΕ μπλόκαρε η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας, Roskomnadzor, την ώρα που η Μόσχα ενισχύει τον έλεγχο των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, οι ιστοσελίδες του Bellingcat, ιστότοπου ερευνητικής δημοσιογραφίας, τοπικών μέσων ενημέρωσης, καθώς και ρωσόφωνων μέσων με έδρα το Ισραήλ και την Ουκρανία, δεν είναι από σήμερα προσβάσιμες στη Ρωσία χωρίς VPN.

Επίσης, αυτές οι ιστοσελίδες εμφανίζονται πλέον στην επίσημη λίστα των απαγορευμένων από τη Roskomnadzor.

Από τις ιστοσελίδες με έδρα τη Ρωσία, έχουν αποκλειστεί το Kavkazki Ouzel (Kavkaz-uzel.eu) που καλύπτει τον Καύκασο και το permdaily.ru, που καλύπτει τα Ουράλια.

Η Roskomnadzor μπλόκαρε ακόμη την πρόσβαση σε δύο ρωσόφωνα μέσα με έδρα το Ισραήλ, όπου ζει μεγάλη κοινότητα που έχει μεταναστεύσει από την Σοβιετική Ενωση: Το 9 TV Channel Israel (www.9tv.co.il) και το Vesty Israel (www.vesty.co.il).

Πολλά ουκρανικά ενημερωτικά μέσα έχουν επίσης μπλοκαριστεί , τα novosti.dn.ua και bukinfo.ua και ένα ρωσόφωνο εσθονικό μέσο, το Postimees.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, η ρωσική εξουσία πολλαπλασίασε τις προσπάθειες ελέγχου των πληροφοριών για τον πόλεμο στο ίντερνετ, ενώ έχει μπλοκάρει τα αμερικανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, Facebook, Instagram, καθώς και ρωσόφωνα ΜΜΕ που επικρίνουν το Κρεμλίνο και είναι αντίθετα σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη

Όλα τα «μυστικά» του νέου ΕΝΦΙΑ σε 4 βήματα

Fitch για Ρωσία: Πληρωμή του ομολόγου σε ρούβλια οδηγεί σε default

Ποιοι είναι οι κορυφαίοι Έλληνες εφοπλιστές