Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε απόψε ότι οι επόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας θα διεξαχθούν την Τετάρτη στην Τουρκία.

Είχαν προηγηθεί άλλες δύο συναντήσεις των δύο πλευρών στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς σημαντικό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τον τερματισμό του πολέμου.

«Συζήτησα με τον Ρουστέμ Ουμέροφ (τον γραμματέα του ουκρανικού Συμβουλίου Ασφαλείας) την προετοιμασία μια νέας συνάντησης στην Τουρκία με τη ρωσική πλευρά. Ο Ουμέροφ είπε ότι η συνάντηση προβλέπεται να γίνει την Τετάρτη» ανέφερε ο Ζελένσκι στο καθημερινό διάγγελμά του. Πρόσθεσε ότι αύριο, Τρίτη, θα δώσει «περισσότερες λεπτομέρειες».

Ο Ουμέροφ ήταν ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στους δύο προηγούμενους γύρους συνομιλιών με τη Ρωσία.

Οι δύο πλευρές έχουν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι εδώ και επτά εβδομάδες, όταν και έληξε δίχως ουσιαστική πρόοδο ο τελευταίος γύρος συνομιλιών.

Πάντως, το Κρεμλίνο νωρίτερα επέμεινε πως οι δύο χώρες εξακολουθούν να έχουν “διαμετρικά αντίθετες” απόψεις αναφορικά με το τέλος του πολέμου.

Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης: Οι πέντε αλλαγές στις τραπεζικές προμήθειες (γραφήματα)

Από το «Made in Germany» στο «Made for Germany»: Οι γερμανικοί κολοσσοί βάζουν πλάτη για να σώσουν την οικονομία

Πώς και πού πάει φέτος τουρισμός: Λίγο πάνω οι αφίξεις, λίγο κάτω τα έσοδα (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα