Μια εφαρμογή για την ανάρτηση και την ανταλλαγή φωτογραφιών που θα απευθύνεται στην εγχώρια αγορά, προκειμένου να καλύψουν το κενό που σχηματίστηκε μετά το μπλοκάρισμα του Instagram από τις Αρχές της χώρας, αποφάσισαν να αναπτύξουν επιχειρηματίες στη Ρωσία, οι οποίοι ειδικεύονται στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής.

Όπως ανακοίνωσε ο ιστότοπος της εφαρμογής, το Rossgram, όπως θα ονομάζεται το ρωσικό Instagram, θα λειτουργήσει στις 28 Μαρτίου 2022 και θα διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες, όπως η συλλογική χρηματοδότηση και η πρόσβαση επί πληρωμή σε κάποια περιεχόμενα.

«Ο συνέταιρός μου, Κιρίλ Φιλιμόμνοφ, και η ομάδα που προγραμμάτισε τη συλλογική χρηματοδότηση, ήταν ήδη έτοιμη για την στροφή των γεγονότων και αποφάσισε να μη χάσει την ευκαιρία να δημιουργήσει μια ανάλογη ρωσική εφαρμογή ενός δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης που αγάπησαν οι συμπατριώτες μας», έγραψε ο διευθυντής δημοσιών σχέσεων της εφαρμογής Αλεξάντρ Ζόμποφ, στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης VKontakte.

Aπό τη Δευτέρα η ρωσική ρυθμιστική Aρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor έχει μπλοκάρει την πρόσβαση στο Instagram, αφού η αμερικανική εταιρεία Meta Platforms, στην οποία ανήκει η εφαρμογή, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιτρέψει στους χρήστες του μέσου στην Ουκρανία να ανεβάζουν μηνύματα όπως «Θάνατος στους Ρώσους εισβολείς».

Η εταιρεία Meta, στην οποία ανήκει το Facebook, ανακοίνωσε ότι η τρέχουσα αλλαγή στην πολιτική της ως προς τη ρητορική μίσους εφαρμόζεται μόνο στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν λάθος να αποτρέψει τους Ουκρανούς «να εκφράζουν την αντίστασή τους και τον θυμό τους για τις στρατιωτικές δυνάμεις εισβολής».

Η Meta δήλωσε την Κυριακή ότι περιορίζει την πολιτική μετριασμού του περιεχομένου της στην Ουκρανία που απαγορεύει εκκλήσεις για θάνατο ηγέτη κράτους.

Η Ρωσία, η οποία έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στο Facebook, έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα κατά της Meta, ενώ η εισαγγελία έχει ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να χαρακτηριστεί η αμερικανική εταιρεία «εξτρεμιστική οργάνωση». Η Ρωσία έχει αναπτύξει τους τελευταίους μήνες την εγχώρια τεχνολογία της, συμπεριλαμβανομένων των smartphones AYYA T1 που παράγονται από τον κρατικό όμιλο Rostec.

Εξάλλου, τον Νοέμβριο η Gazprom Media εγκαινίασε το Yappy ως εγχώριο αντίπαλο της πλατφόρμας ανταλλαγής βίντεο TikTok.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Νέο πακέτο στήριξης στην Ουκρανία – Επιπλέον $800 εκατ. για στρατιωτική βοήθεια

Fed: Αύξηση επιτοκίων κατά 0,25% – Αναμένει άλλες έξι

Ιταλία: Κατάσχεση ακινήτου στη Σαρδηνία που ανήκει στον ολιγάρχη Πιοτρ Ολεγκόβιτς Άβεν