Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Τη δημιουργία μίας συμμαχίας 34 μουσουλμανικών χωρών με στόχο να καταπολεμηθεί όχι μόνο ο ISIS αλλά κάθε τρομοκρατική οργάνωση που επικαλείται τον Αλλάχ ως αιτία για τις επιθέσεις της, προωθεί η Σ. Αραβία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ο πρίγκιπας της Σ. Αραβίας, Mohammed bin Salman, τόνισε σε δηλώσεις του ότι «η τρομοκρατία είναι μία ασθένεια που επηρεάζει όχι μόνο τον μουσουλμανικό κόσμο αλλά ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα», προσθέτοντας ότι η συμμαχία των 34 χωρών θα πολεμήσει ενάντια στην τρομοκρατία που υπάρχει σε κράτη όπως Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Αίγυπτο και Αφγανιστάν.

Πέραν των 34 χωρών που έχουν, ήδη, ενταχθεί στη συμμαχία, η Σ. Αραβία υποστήριξε ότι υπάρχουν ακόμη 10 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ινδονησία, που έχουν τονίσει ότι θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια πάταξης της τρομοκρατίας με όποιων τρόπο μπορούν.