Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

 

Το ποσό των 300 δισ. δολαρίων εντός της επόμενης 10ετίας θα επενδύσει η Saudi Aramco, προκειμένου να διατηρήσει την υψηλή παραγωγή της, όπως τόνισε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αμίν Νάσερ.

Παράληλα, μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Πετρελαίου που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Νάσερ ανέφερε πως οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για τις πετρελαϊκές προμήθειες γίνονται όλο και πιο ανησυχητικές και ότι επενδύσεις ύψους περίπου  1 τρισ. δολ. έχουν ήδη χαθεί από τη διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου το 2014.

«Οι επενδυτές δεν κάνουν πια τις πολυπόθητες μεγάλες επενδύσεις για την ανεύρεση πετρελαίου, την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και τις σχετιζόμενες υποδομές.  Την τάση αυτή δεν ανακόπτουν οι επενδύσεις μικρότερης κλίμακας, όπως πχ στο σχιστολιθικό πετρέλαιο», ανέφερε ο κ. Νάσερ, προσθέτοντας ότι βάσει ορισμένων εκτιμήσεων η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου θα πρέπει να αυξηθεί κατά 20 εκατ. βαρέλια εντός της επόμενης 5ετίας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες. 

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή πτώση στις τιμές της τάξης του 1%, διαδέχεται την πτώση της Παρασκευής η οποία συνέβη λόγω της αυξημένης παραγωγής στις ΗΠΑ, αλλά και της αυξημένης προμήθειας μαύρου χρυσού από τις χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ.