Τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Apple ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αφού το iPhone χτύπησε ρεκόρ πωλήσεων την περίοδο των εορτών, σημειώνοντας 70% αύξηση των πωλήσεων στην Κίνα, κάτι που εκτόξευσε τα κέρδη της, καταγράφοντας τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα στην ιστορία.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά της κέρδη το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου φτάνουν τα 18 δισ. δολάρια και τα συνολικά έσοδα είναι στα 74.6 δισ. δολάρια.
Το κέρδος 18 δισ. δολαρίων είναι το μεγαλύτερο που έχει αναφερθεί ποτέ από μια δημόσια εταιρεία, σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον αναλυτή της S & P Howard Silverblatt.
Η εταιρεία πούλησε 74.500.000 iPhones το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 27 Δεκεμβρίου, ενώ πολλοί αναλυτές ανέμεναν έσοδα λιγότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα αυξήθηκαν 74.6 δισεκατομμύρια δολάρια από 57.6 εκατομμύρια δολάρια που ήταν ένα χρόνο πριν.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook δήλωσε ότι η εταιρεία Cupertino, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, θα κυκλοφορήσει το ρολόι της Apple, τον Απρίλιο.
Ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της Apple Luca Maestri ανέφερε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι η εταιρεία δεν πουλά περισσότερα iPhones στην Κίνα από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά ορισμένες προβλέψεις αναλυτών.
Ωστόσο, οι πωλήσεις του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus είχαν ως αποτέλεσμα τα κέρδη της εταιρείας να αυξηθούν κατά 70% το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Επίσης η εταιρεία διπλασίασε τις πωλήσεις του iPhone στη Σιγκαπούρη και τη Βραζιλία.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.