Για πολλούς επενδυτές αυτό ήταν ένα από τα πιο ταραχώδη καλοκαίρια για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, χάρης στους φόβους που δημιούργησε η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας αλλά και εξαιτίας των εικασιών γύρω από το ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων από την Fed.
Αυτή η νευρικότητα, εξαπλώθηκε σε ένα μεγάλο μέρος της επενδυτικής κοινότητας που συνήθως δεν ασχολείται με την ημερήσια πορεία των αγορών. Αλλά αυτή τη φορά τα πράγματα άλλαξαν, κυρίως έπειτα από την «Μαύρη Δευτέρα» στις 24 Αυγούστου που σημειώθηκε ένα μίνι κραχ λόγω Κίνας.
Ως αποτέλεσμα, δισεκατομμυριούχοι επενδυτές ή με περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούν τα 1 εκατ. δολάρια σκέφτονται διπλά πριν τοποθετήσουν τα χρήματά τους αφού παραμένουν ακόμα ταραγμένοι από το σημερινό ασταθές κλίμα, σχολιάζει σε δημοσίευμά του το CNBC.
Ο τομέας των ακινήτων αποτελούσε ανέκαθεν ένα στήριγμα για τους επενδυτές αποφέροντας σχεδόν πάντα υψηλά κέρδη. Ο Simon Smiles, επικεφαλής στον τομέα των επενδύσεων της UBS για τους σούπερ-πλούσιος, υποστήριξε πως αν και πριν από τρία χρόνια οι πελάτες του ενδιαφέρονταν να επενδύσουν περισσότερο στον τομέα των ακινήτων στις ΗΠΑ, τώρα έχουν στρέψει την προσοχή τους στην Ευρώπη. Και μπορεί ο τομέας αυτός στο Λονδίνο να «πάγωσε» για κάποιο διάστημα, ωστόσο, συνεχίζει ακόμα και τώρα να αποτελεί ένα από τα πιο ασφαλή καταφύγια για τους δισεκατομμυριούχους επενδυτές.
«Σήμερα το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ευρώπη. Οι πελάτες που δεν είναι και τόσο πλούσιοι ψάχνουν για ευκαιρίες σε γραφεία και στο τομέα του real estate. Οι εύποροι πελάτες μας ψάχνουν για ευκαιρίες σε πολυτελή ξενοδοχεία και αλυσίδες ξενοδοχείων» σχολίασε ο Simon Smiles στο CNCB.
Επίσης, τα hedge funds ήταν επίσης γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλής επιλογή μεταξύ των οικογενειακών χαρτοφυλακίων, επισημαίνει το δημοσίευμα.
Αυτό το μήνα οι αμερικανικές μετοχές έκαναν το χειρότερο ξεκίνημα εδώ και 13 χρόνια, με τις μετοχές να μην αποφέρουν τα αναμενόμενα κέρδη ακόμα και μετά την ανακοίνωση της Fed ότι δεν θα προχωρήσει προς το παρόν σε αύξηση των επιτοκίων.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.