Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν τη Δευτέρα στις βορειοανατολικές ΗΠΑ προκάλεσαν πλημμύρες στους δρόμους της Νέας Υόρκης και παρέλυσαν τις μετακινήσεις στους δρόμους και των αεροδρομίων της μεγαλούπολης.

Την ίδια ώρα έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για ξαφνικές πλημμύρες σε Ουάσινγκτον, Βαλτιμόρη, Νιου Τζέρσεϊ και Βιρτζίνια, ενώ σε συναγερμό είναι και το αεροδρόμιο Ρίγκαν.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες τις επόμενες ώρες που μπορεί να απειλήσουν ακόμη και ζωές.

Βίντεο από το Μανχάταν δείχνει τα νερά να πλημμυρίζουν τον σταθμό του μετρό, ενώ επιβάτες βρίσκονταν μέσα στο τρένο.


Την ίδια ώρα, λόγω των σφοδρών πλημμυρών έκλεισαν και τα δύο ρεύματα στον αυτοκινητόδρομο Cross Bronx Expressway στην Jerome Avenue.

Στο μεταξύ, οι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν σοβαρές καθυστερήσεις στις πτήσεις τους, ενώ 1.966 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί.

Η United Airlines δήλωσε ότι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες επηρεάζουν τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Newark Liberty, όπου εφαρμόζεται προσωρινή διακοπή αφίξεων και αναχωρήσεων για να μειωθεί η συμφόρηση.

Οι τοπικές αρχές του Νιου Τζέρσεϊ κάλεσαν τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Διαβάστε ακόμη 

Ανοίγουν τα κρατικά «θησαυροφυλάκια» με τα λάφυρα από εγκληματικές δραστηριότητες

Δολάριο: Στη χειρότερη στιγμή του από τη δεκαετία του ’70 – Τι σημαίνει για την παγκόσμια οικονομία

Αυτά είναι τα κύρια διλήμματα των Επιτρόπων για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα