Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ αστυνομικών και στελεχών ακροαριστερών κομμάτων κατά τη διάρκεια των κηδειών δύο γυναικών που σκοτώθηκαν σε αστυνομική επιχείρηση την Τρίτη.

Όπως μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών βουλευτές της αντιπολίτευσης, παραβρέθηκαν στη συνοικία Γκάζι στις κηδείες της Γελίζ Ερμπάι και της Σιρίν Ετέρ που σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία την Τρίτη.

Οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα κατά της τουρκικής κυβέρνησης, ενώ τα δύο φέρετρα είχαν καλυφθεί με μια κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο.

Περίπου 15 άνθρωποι, που είχαν τα κεφάλια καλυμμένα με κόκκινες κουκούλες και κρατούσαν ημιαυτόματα τουφέκια ΑΚ-47 κατέρριψαν ένα μικρό μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος επιτήρησης που χρησιμοποιούσαν οι αστυνομικοί για να παρακολουθούν το πλήθος με τους αστυνομκύς να απαντούν με χρήση χημικών.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.