Κοινή προσφορά για την Paramount Global εξετάζουν οι Sony Pictures Entertainment και η Apollo Global Management, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Οι εταιρείες δεν έχουν ακόμη προσεγγίσει την Paramount, η οποία βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες για συμφωνία με την Skydance Media, ένα ανεξάρτητο στούντιο με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Έλισον, αν και ορισμένοι επενδυτές έχουν παροτρύνει την Paramount να διερευνήσει άλλες επιλογές.

Η ανταγωνιστική προσφορά, η οποία εξακολουθεί να δομείται, θα προσφέρει μετρητά για όλες τις μετοχές της Paramount που βρίσκονται σε κυκλοφορία και θα καταστήσει την εταιρεία ιδιωτική, δήλωσε η πηγή, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με την πηγή, η Sony θα κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της κοινοπραξίας και θα διαχειρίζεται την εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και τη βιβλιοθήκη ταινιών της, συμπεριλαμβανομένων κλασικών ταινιών όπως το “Star Trek”, το “Mission:Impossible” και το “Indiana Jones”, και τηλεοπτικών χαρακτήρων όπως ο Μπομπ Σφουγγαράκης, σύμφωνα με την πηγή.

Ο πρόεδρος της Sony Pictures Entertainment, Τόνι Βιντσικέρα, ένα βετεράνο στέλεχος των μέσων ενημέρωσης με μεγάλη εμπειρία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, πιθανότατα θα διευθύνει το στούντιο και θα επωφεληθεί από το μάρκετινγκ και τη διανομή της Sony.

Η Apollo πιθανότατα θα αναλάβει τον έλεγχο του δικτύου εκπομπής CBS και των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών του, λόγω των περιορισμών στην ξένη ιδιοκτησία ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, δήλωσε η πηγή. Η μητρική εταιρεία της Sony έχει την έδρα της στο Τόκιο.

Οι New York Times ανέφεραν πρώτοι τις συζητήσεις Sony-Apollo. Η Paramount και η Sony αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η Apollo δεν μπορούσε να επικοινωνήσει για σχόλια.

Η ιδιωτική εταιρεία συμμετοχών είχε προηγουμένως υποβάλει προσφορά ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Paramount Global, της οποίας η επιχειρηματική αξία στο τέλος του 2023 ήταν περίπου 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μια ειδική επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της Paramount επέλεξε να συνεχίσει τις προχωρημένες συνομιλίες της με τη Skydance, αντί να κυνηγήσει μια συμφωνία «που μπορεί στην πραγματικότητα να μην καρποφορήσει», δήλωσαν δύο άτομα με γνώση της δράσης του διοικητικού συμβουλίου.

Η επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου αξιολογεί την πιθανή εξαγορά του μικρότερου ανεξάρτητου στούντιο σε μια συμφωνία μετοχών αξίας 4 έως 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Skydance διαπραγματεύεται ξεχωριστά την εξαγορά της National Amusements, μιας εταιρείας που κατέχει το πλειοψηφικό ποσοστό της οικογένειας Redstone στην Paramount, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει τους όρους της συμφωνίας. Η συναλλαγή αυτή εξαρτάται από τη συγχώνευση της Skydance με την Paramount.

Διαβάστε ακόμη

Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Πυραυλική επίθεση του Ισραήλ σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν

Τι φοβίζει τον Απόστολο Βακάκη και η μεταβλητή για τη μερισματική πολιτική της Jumbo

Ρεύμα: Αύξηση 40 ευρώ μέσα σε 6 ημέρες για την τιμή στη χονδρική (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ