Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για το καλύτερο ουίσκι του κόσμου, έστω και εάν δεν «ωριμάζει» στα βουνά της Σκωτίας. Πρόκειται για την ιαπωνική εταιρεία Suntory Holdings, η οποία ετοιμάζεται να στείλει το εύγευστο δημιούργημά της στο… διάστημα!

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έξι δείγματα από τους διάφορους τύπους ουίσκι που διαθέτει, καθώς και κάποια αναψυκτικά, όχι για να ευχαριστήσει όσους «ζουν» εκεί αλλά για να εξετάσει τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η μηδενική βαρύτητα στα προϊόντα της.

Στα δείγματα, τα οποία θα τοποθετηθούν σε γυάλινα φλασκιά, θα περιλαμβάνεται και το 21ετών malt ουίσκι της Suntory, ενώ σύμφωνα με μελέτες όταν το ουίσκι ωριμάζει σε περιβάλλον με σχεδόν μηδενική αλλαγή στη θερμοκρασία, καθίσταται πολύ πιο εύγευστο και «μεστό».

Επίσης θα εξετασθεί κατά πόσο η μηδενική βαρύτητα μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του προϊόντος, αν και κανείς δεν γνωρίζει εάν τα συγκεκριμένα δείγματα θα πωληθούν αργότερα ή θα τα δοκιμάσουν μόνο λίγα και εκλεκτά στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας.

Τα δείγματα θα μεταφερθούν από την αρμόδια ιαπωνική διαστημική υπηρεσία στο διάστημα στις 16 Αυγούστου και θα επιστρέψουν, κάποια εξ αυτών, στην Γη μετά από ένα χρόνο, ενώ ορισμένα θα παραμείνουν σε… τροχιά για δύο χρόνια.