Διεθνή

Telecom Italia: Άλμα 22% για τη μετοχή μετά την προσφορά εξαγοράς από KKR

  • newsroom


Πάνω από 22% ενισχύθηκε σήμερα η μετοχή της Telecom Italia  μετά την προσφορά εξαγοράς ύψους 10,8 δισ. ευρώ από την αμερικανική  KKR για τη μεγαλύτερη τηλεφωνική εταιρεία της Ιταλίας. Η μη δεσμευτική πρόταση εξαγοράς αποτιμά την ιταλική εταιρεία στα 0,505 ευρώ ανά μετοχή σε ρευστό, με 45,7% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή ενώ ξεπερνά […]

Πάνω από 22% ενισχύθηκε σήμερα η μετοχή της Telecom Italia  μετά την προσφορά εξαγοράς ύψους 10,8 δισ. ευρώ από την αμερικανική  KKR για τη μεγαλύτερη τηλεφωνική εταιρεία της Ιταλίας.

Η μη δεσμευτική πρόταση εξαγοράς αποτιμά την ιταλική εταιρεία στα 0,505 ευρώ ανά μετοχή σε ρευστό, με 45,7% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή ενώ ξεπερνά τα 33 δισ. ευρώ αν συμπεριληφθεί και το χρέος.

Το ακαθάριστο χρέος της Telecom Italia ξεπερνά τα 29 δισ. ευρώ και την περασμένη εβδομάδα η S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική της αξιολόγηση ακόμα χαμηλότερα. Όπως μεταδίδει το CNBC η προσφορά εξαγοράς συνολικά προσεγγίζει τα 33 δισ. ευρώ αν συμπεριληφθεί και το χρέος.

Διαβάστε ακόμη:

Επέκταση της διάταξης περί αισχροκέρδειας προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ποινική δίωξη σε 48 πρόσωπα – Κατηγορίες και για ξέπλυμα

Αντιστέκεται η στερλίνα έναντι του δολαρίου – Αδυνατεί να επανέλθει το ευρώ μετά την επιβολή lockdown