Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, έθεσε τελεσίγραφο στη Χαμάς να αποδεχθεί μέχρι την Κυριακή το βράδυ το σχέδιό του για το μέλλον της Γάζας, χαρακτηρίζοντάς το «τελευταία ευκαιρία».

Σε ανάρτησή του την Παρασκευή στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ ανέφερε: «Η συμφωνία με τη Χαμάς πρέπει να επιτευχθεί μέχρι την Κυριακή το βράδυ, στις 6 μ.μ. ώρα Ουάσιγκτον. Όλες οι χώρες έχουν συμφωνήσει! Αν αυτή η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ δεν αξιοποιηθεί, τότε θα ξεσπάσει εναντίον της Χαμάς μια κόλαση όπως ποτέ ξανά δεν έχει δει κανείς».

Ο Ντόναλντ Τραμπ  την Τρίτη δήλωσε ότι θα δώσει στη Χαμάς «τρεις έως τέσσερις ημέρες» για να αποδεχθεί το έγγραφο των 20 σημείων, που ζητά την αποστράτευση της οργάνωσης, αίτημα που η Χαμάς έχει απορρίψει στο παρελθόν. Μια πηγή κοντά στην οργάνωση είπε την Τετάρτη ότι η Χαμάς εξετάζει την πρόταση.

Το σχέδιο προβλέπει άμεση εκεχειρία, ανταλλαγή όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς με Παλαιστίνιους κρατουμένους στην Ισραήλ, σταδιακή αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την αποστράτευση της Χαμάς και την εγκατάσταση μεταβατικής κυβέρνησης υπό διεθνή εποπτεία.

Αναλυτικά το κείμενο της ανάρτησης του Ντόναλντ Τραμπ 

«Η Χαμάς υπήρξε μια αδίστακτη και βίαιη απειλή για πολλά χρόνια στη Μέση Ανατολή! Έχουν σκοτώσει (και έχουν καταστήσει τη ζωή ανυπόφορη), καταλήγοντας με τη ΣΦΑΓΗ της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, βρέφη, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, και πολλούς νέους άνδρες και γυναίκες, αγόρια και κορίτσια, που ετοιμάζονταν να γιορτάσουν τη μελλοντική τους ζωή μαζί.

Ως εκδίκηση για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου κατά του πολιτισμού, έχουν ήδη σκοτωθεί περισσότεροι από 25.000 «στρατιώτες» της Χαμάς. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους είναι περικυκλωμένοι και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ, απλώς περιμένοντας να δώσω τη λέξη, «ΠΡΟΧΩΡΑ», για να σβηστούν γρήγορα οι ζωές τους.

Όσο για τους υπόλοιπους, ξέρουμε πού και ποιοι είστε, και θα καταδιωχθείτε και θα σκοτωθείτε. Ζητώ από όλους τους αθώους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν αμέσως αυτήν την περιοχή πιθανών μελλοντικών μεγάλων θανάτων προς πιο ασφαλή μέρη της Γάζας. Όλοι θα φροντιστούν καλά από εκείνους που περιμένουν να βοηθήσουν.

Ευτυχώς για τη Χαμάς, ωστόσο, θα τους δοθεί μια τελευταία ευκαιρία! Μεγάλες, ισχυρές και πολύ πλούσιες χώρες της Μέσης Ανατολής, και των γύρω περιοχών πέραν αυτής, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έχουν συμφωνήσει, με το Ισραήλ να προσχωρεί, για ΕΙΡΗΝΗ, μετά από 3.000 χρόνια, στη Μέση Ανατολή.

ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ! Οι λεπτομέρειες του εγγράφου είναι γνωστές στον ΚΟΣΜΟ, και είναι ένα μεγάλο έγγραφο για ΟΛΟΥΣ! Θα έχουμε ΕΙΡΗΝΗ στη Μέση Ανατολή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Η βία και το αίμα θα σταματήσουν. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ, ΤΩΡΑ!

Μια Συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί με τη Χαμάς μέχρι τη Κυριακή το Βράδυ στις ΕΞΙ (6) μ.μ, ώρα Ουάσιγκτον, D.C. Κάθε Χώρα έχει υπογράψει! Αν αυτή η ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ συμφωνία δεν επιτευχθεί, τότε θα ξεσπάσει εναντίον της Χαμάς μια κόλαση όπως ποτέ πριν δεν έχει δει κανείς. ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ

Διαβάστε ακόμη

UBS: Οι λόγοι για το νέο ανοδικό κύμα στις μετοχές – Τι προβλέπει για χρυσό και ομόλογα

Ποτό σε πλαστικό ποτήρι – Γιατί οι νέοι προτιμούν να διασκεδάζουν στα πεζοδρόμια

KLM: Μία διαδρομή 95 ετών από το αεροδρόμιο Χασάνι στην Αθήνα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα