Διεθνή

Tesla με Autopilot: Είναι 10 φορές λιγότερο επιρρεπές σε ατυχήματα;

  • newsroom


Σe έκθεση ασφαλείας, η Tesla αποκάλυψε ότι καταγράφει ένα ατύχημα για κάθε 6,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα που διανύονται από αυτοκίνητα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot

Η Tesla κυκλοφόρησε την έκθεση ασφαλείας που σχετίζεται κυρίως με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot και αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Τα αποτελέσματα ώθησαν τον Elon Musk να ισχυριστεί ότι ένα Tesla με Autopilot έχει 10 φορές χαμηλότερες πιθανότητες ατυχήματος από το μέσο όχημα.

Στην έκθεση ασφαλείας η Tesla αποκάλυψε ότι καταγράφει ένα ατύχημα για κάθε 6,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα που διανύονται από αυτοκίνητα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot.

Για όσους οδηγούν χωρίς αυτόματο πιλότο αλλά άλλα ενεργά χαρακτηριστικά ασφαλείας, σημειώθηκε ένα ατύχημα για κάθε 2,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Όσοι οδηγούν Tesla χωρίς καθόλου ενεργά χαρακτηριστικά ασφαλείας καταγράφουν ένα ατύχημα για κάθε 1.600 χιλιόμετρα.

Η Tesla σημείωσε ότι υπάρχει αυτοκινητιστικό δυστύχημα κάθε 779.000 χιλιόμετρα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Εθνική Ασφάλεια Κυκλοφορίας.

Αυτό οδήγησε τον Musk και πολλούς ενθουσιώδεις ιστότοπους της Tesla, να διακηρύξουν ουσιαστικά πως ένα Tesla με σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot είναι 10 φορές λιγότερο επιρρεπές σε ατυχήματα από το μέσο όχημα.

Αυτό που δεν μπορεί να αναφέρει η Tesla είναι το γεγονός ότι το Autopilot χρησιμοποιείται κυρίως σε αυτοκινητόδρομο, αλλά τα δεδομένα ατυχημάτων NHTSA δεν αναλύουν τα αντίστοιχα ποσοστά σε αυτοκινητόδρομους.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο protothema

Απόρρητο Απόρρητο