Μια εβδομάδα μετά την έναρξη του WEF την προηγούμενη Δευτέρα στο χιονισμένο Νταβός της Ελβετίας, όπου οι CEOs των μεγαλύτερων επιχειρήσεων και οι παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν σε δεκάδες ενδιαφέροντα πολυθεματικά πάνελ, το morningbrew.com συγκέντρωσε μια λίστα με μερικές αξιομνημόνευτες στιγμές που ακόμα κι αν κάποιος παρακολούθησε το Φόρουμ, ίσως να έχασε, από τη χωρίς αμφιβολία πιο σημαντική ετήσια συνάντηση του πλανήτη.

«Σήμερα, είμαι εδώ για να σας πω ότι ο δυτικός κόσμος κινδυνεύει», ήταν μια από τις ατάκες του Χαβιέρ Μιλέι, νέου προέδρου της Αργεντινής, που έκανε εκστρατεία κατά της «σοσιαλιστικής ατζέντας» του Νταβός, για την οποία είπε ότι «μόνο δυστυχία θα φέρει στον κόσμο». Ο Ελον Μασκ ήταν ένας από εκείνους που απόλαυσαν την ομιλία του.

O Xαβιέ Μιλέι, νέος πρόεδρος της Αργεντινής

«Είδαμε την τεχνολογία να πηγαίνει πραγματικά στραβά και είδαμε μια Χιροσίμα. Δεν θέλουμε να δούμε μια Χιροσίμα της τεχνητής νοημοσύνης». Τάδε έφη ο διευθύνων σύμβουλος της Salesforce, Μαρκ Μπενιόφ, ο οποίος είπε φωναχτά τους ευρέως διαδεδομένους φόβους ότι η ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή. Σημειώνεται ότι η Salesforce λάνσαρε πρόσφατα το δικό της λογισμικό με τεχνητή νοημοσύνη, το Einstein GPT.

O διευθύνων σύμβουλος της Salesforce, Μαρκ Μπενιόφ

«Αυτό θα κάνει πολλούς ανθρώπους να νιώσουν άβολα», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Αλτμαν, αναφέροντας ότι οι μελλοντικές εκδόσεις της AI θα δίνουν διαφορετικές απαντήσεις σε διαφορετικούς ανθρώπους με βάση τις τοποθεσίες και τις απόψεις τους. Είπε ότι η εταιρεία «πρέπει να αισθάνεται κάπως άβολα ως κατασκευαστής εργαλείων που χρησιμοποιεί τα δικά μας εργαλεία».

«Στο τέλος της ημέρας, μπορείτε να τρώτε λιγότερες θερμίδες. Δεν μπορείτε όμως να καταναλώνετε λιγότερα υγρά», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola Τζέιμς Κουίνσι, ο οποίος δεν ανησυχεί ότι το Ozempic (σσ. φάρμακο που χορηγείται για τη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ και λέγεται ότι βοηθά και στην απώλεια βάρους)  θα βλάψει τις επιχειρήσεις του γίγαντα των αναψυκτικών, επειδή η Coca-Cola κατέχει σχεδόν κάθε άλλη σειρά ποτών που έχει ακουστά ο κόσμος, ενώ έχει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του εμφιαλωμένου νερού.

O διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola Τζέιμς Κουίνσι

Και το morningbrew.com κλείνει τη λίστα με δύο αναφορές που γίνονται, όπως λέει, «τιμής ένεκεν»: Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον (γνωστός πολέμιος των cryptos, αν και τελικά η JP Morgan έφτιαξε το JPM Coin, ένα σταθερό νόμισμα συνδεδεμένο με το δολάριο που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain…) παρακάλεσε τους πάντες να σταματήσουν να τον ρωτούν για το bitcoin. Επίσης, το Boeing 737 που θα μετέφερε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Αντονι Μπλίνκεν, χάλασε πριν από την απογείωση…

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης – Ζαχαράκη: Αυξάνεται αναδρομικά στα 2.400 ευρώ το επίδομα γέννησης

«Eurobank Ανανεώσιμες»: Εξασφάλισε άδειες για φωτοβολταϊκά ισχύος 9,92 MW σε Αλμυρό και Τέμπη

ΟΟΣΑ: Πόσοι εργαζόμενοι παγκοσμίως πληρώνονται με «μαύρα»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ