Το τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι αλλά και οι απειλές των τζιχαντιστών ώθησαν χθες την Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών στην ψήφιση ενός νέου νόμου που εισαγάγει αυστηρότερους περιορισμούς εισόδου στη χώρα σε υπηκόους των 38 χωρών για τις οποίες δεν απαιτείται θεώρηση (βίζα).
Ο νόμος πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία, 407 ψήφους υπέρ και 19 κατά και είναι το δεύτερο νομοθέτημα για την ασφάλεια της χώρας που ψηφίζεται μετά τις επιθέσεις του Παρισιού στις 13 Νοεμβρίου.
Οι χώρες οι οποίες είχαν απαλλαχθεί από την υποχρέωση βίζας είναι:
-Ανδόρα
-Αυστραλία
-Αυστρία
-Βέλγιο
-Μπρουνέι
-Χιλή
-Τσεχική Δημοκρατία
-Δανία
-Εσθονία
-Φινλανδία
-Γαλλία
-Γερμανία
-Ελλάδα
-Ουγγαρία
-Ισλανδία
-Ιρλανδία
-Ιταλία
-Ιαπωνία
-Λετονία
-Λιχτενστάιν
-Λιθουανία
-Λουξεμβούργο
-Μονακό
-Ολλανδία
-Νέα Ζηλανδία
-Νορβηγία
-Πορτογαλία
-Δημοκρατία της Μάλτας
-Άγιος Μαρίνος
-Σιγκαπούρη
-Σλοβακία
-Σλοβενία
-Νότια Κορέα
-Ισπανία
-Σουηδία
-Ελβετία
-Ταϊβάν
-Ηνωμένο Βασίλειο
Οι παραπάνω χώρες συμμετέχουν στο πρόγραμμα Visa Waiver (VWP), το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες και υπηκόους τους να επισκεφθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως βίζα B-1/B-2.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.