Σε ένα απόσπασμα συνέντευξης από την εκπομπή «Last Meals», ο διάσημος σεφ, Γκόρντον Ράμσεϊ, αποκάλυψε το πώς σκοπεύει να μάθει στα παιδιά του να αντιμετωπίζουν με έξυπνο τρόπο το χρήμα. Μέσα από τη συνέντευξη φανερώθηκε ότι ενθαρρύνει τα παιδιά του να αποταμιεύουν χρήματα.

«Αν κάθε φορά που τα παιδιά μου παίρνουν χαρτζιλίκι, τα αποταμιεύουν, τότε τα χριστούγεννα τους δίνω το ποσό όλης της χρονιάς» είπε ο Ράμσεϊ στον οικοδεσπότη Τζος Σέρερ.

Πρόσθεσε ότι ήταν ένας τρόπος για τα παιδιά του να σκεφτούν για τα χρήματα και να εργαστούν ουσιαστικά, σύμφωνα με το Business Insider.

«Πρέπει να παραμείνουν πιστοί στο πρόγραμμά τους εξοικονομώντας κάθε δολάριο», δήλωσε ο Ράμσεϊ. «Και έτσι, όταν ξεκινάει αυτή η πρακτική – κάπου στα 10, 11, 12, 13 – έχουν τις δουλειές μερικής απασχόλησης, ξαφνικά το μυαλό τους είναι εστιασμένο στην πορεία της καριέρας τους».

Ο 57χρονος μοιράστηκε στη συνέχεια ότι μεγαλώνει τα παιδιά του «αντίθετα» από το πώς μεγάλωσε ο ίδιος.

«Είναι σούπερ πειθαρχημένα», πρόσθεσε.

Ο Ράμσεϊ ανέφερε επίσης πώς υπενθυμίζει στα παιδιά του να μην θεωρούν δεδομένες τις πολυτέλειες που έχουν.

«Όταν αρχίζαμε να ταξιδεύουμε και, καθόμασταν στην καταπληκτική επιχειρηματική ή πρώτη θέση, πάντα τους έλεγα: «Σκεφτείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε με τα χρήματα όταν φτάσετε εκεί»», είπε ο Ράμσεϊ. «Και αν νομίζετε ότι πληρώνουμε 10.000 δολάρια για ένα εισιτήριο πρώτης θέσης επειδή είμαστε Ράμσεϊ, ξεχάστε το».

 

 

Ο Ράμσεϊ έχει έξι παιδιά με τη σύζυγό του Τάνα. Η Μέγκαν, τα δίδυμα Χόλι και Τζακ και η Ματίλντα είναι όλα 20 ετών. Ο Όσκαρ είναι 4 ετών και ο Τζέσι γεννήθηκε τον Νοέμβριο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος σεφ μιλάει για την ανατροφή των παιδιών του ώστε να εκτιμούν την αξία του χρήματος.

Σε συνέντευξή του στην Telegraph τον Απρίλιο του 2017, ο Ράμσεϊ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να αφήσει την περιουσία του στα παιδιά του στη διαθήκη του.

«Σίγουρα δεν πρόκειται να τους δοθεί, και αυτό δεν είναι με κακό τρόπο, αλλά για να μην είναι αχάριστα», δήλωσε ο Ράμσεϊ στην Telegraph. «Το μόνο πράγμα που έχω συμφωνήσει με την Τάνα είναι ότι παίρνουν ένα 25% προκαταβολή για ένα διαμέρισμα, αλλά όχι ολόκληρο το διαμέρισμα».

Διαβάστε ακόμη

«Ένεση» 2 δισ. τον μήνα φέρνει επενδύσεις 85 δισ. σε 5 χρόνια

Grecotel: «Δυνατή» σεζόν και το 2024 παρά τη γεωπολιτική αστάθεια (pic)

Αμερικανικές εκλογές: Αυτές είναι οι επενδυτικές επιλογές αναλόγως με τον νικητή

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ