Διεθνή

Το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο των Νew York Times: «Δεν ήταν ονόματα σε μια λίστα, ήταν εμείς»

  • newsroom


To συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο των New York Times στην σημερινή κυριακάτικη έκδοσή τους - Χωρίς φωτογραφίες και χωρίς βαρύγδουπους τίτλους  αλλά με τα ονόματα των νεκρών που νικήθηκαν από τον κορωνοϊό στην Αμερική του Τραμπ

«Δεν ήταν απλώς ονόματα σε μία λίστα. Ήταν εμείς». Ο τίτλος ενός συγκλονιστικού πρωτοσέλιδου μιας μοναδικής εφημερίδας, των New York Times στην σημερινή κυριακάτικη έκδοσή τους. Χωρίς φωτογραφίες και χωρίς βαρύγδουπους τίτλους  αλλά με τα ονόματα των νεκρών που νικήθηκαν από τον κορωνοϊό στην Αμερική του Τραμπ.

«Οι θάνατοι πλησιάζουν τις 100.000 στις ΗΠΑ, η απώλεια ανυπολόγιστη».  Το εξώφυλλο, σχεδιασμένο από τον Tom Bodkin, είναι μέρος της δουλειάς της βοηθού αρχισυντάκτη Simone Landon σε συνεργασία με την Standard Regular, όπου συγκεντρώθηκαν πληροφορίες από 1.000 επικήδειους θυμάτων.

1.000 άνθρωπο από τους σχεδόν 100.000 που έπεσαν θύματα του φονικού ιού στις ΗΠΑ . Και δίπλα στα ονόματά τους, η ηλικία τους και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό από μια σημαντική στιγμή στη ζωή τους, τι αγαπούσαν για να  μάθουν όλοι ότι δεν ήταν ονόματα μιας λίστας αλλά άνθρωποι που πλήρωσαν σε μεγάλο βαθμό την πολιτική που ακολούθησε ο Ντόναλντ Τραμπ και την άρνηση να πάρει μέτρα όσο ήταν ακόμη νωρίς.