Διεθνή

Τουρκία: Η απάντηση στην έλλειψη τσιπ υπάρχει στην πολεμική βιομηχανία

  • newsroom


Την ώρα που η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία κλονίζεται, μονάδα παραγωγής εξαρτημάτων για την Αμυντική Βιομηχανία της Τουρκίας κάνει ανοιχτό κάλεσμα στην TOGG ώστε να την προμηθεύσει με ημιαγωγούς

Ενώ η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία μετράει τις πληγές της από την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, η Τουρκία φαίνεται πως έχει την ευκαιρία να αφήσει πίσω της το πρόβλημα, βασιζόμενη σε μια εγχώρια μονάδα που παράγει εξαρτήματα για την αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα Daily Sabah, την εξέλιξη ημιαγωγών για τον κλάδο του αυτοκινήτου μπορεί να αναλάβει το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας Ηλεκτρονικής και Κρυπτολογίας (UEKAE), μέσω της αξιοποίησης του Εργαστηρίου Έρευνας Τεχνολογιών Ημιαγωγών (YITAL) που διατηρεί στην πόλη Λίβυσσα της επαρχίας Κοτζαέλι, 65 χλμ. νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο κέντρο κατασκευάζονται μεγάλες ποσότητες ημιαγωγών για λογαριασμό μεγάλων τουρκικών εταιρειών και ιδρυμάτων εξέλιξης στρατιωτικών συστημάτων, όπως είναι οι Roketsan, Aselasan και SAGE.

Η Roketsan κατασκευάζει και τον νέο πύραυλο μεγάλης εμβέλειας Atmaca που πριν από λίγες εβδομάδες εκτοξεύθηκε από τουρκική κορβέττα σε περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, στο πλαίσιο δοκιμών.

Διαβάστε περισσότερα στο newsauto

Απόρρητο Απόρρητο