search icon

Διεθνή

Τραμπ: Απέλυσε τον επικεφαλής στρατηγικής Στ. Μπάνον

Πρόκειται έναν εκ των αρχιτεκτόνων της εκλογικής νίκης Τραμπ

Στην αποπομπή του Στηβ Μπάνον από τη θέση του επικεφαλής στρατηγικού αναλυτή του Λευκού Οίκου έχει αποφασίσει να προχωρήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναφέρει δημοσίευμα των «New York Times».

Αυτό που μένει να αποφασιστεί είναι η ακριβής ημερομηνία αλλά και ο τρόπος αποπομπή του, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα. Ο κ. Μπάνον ήταν ο αρχιτέκτονας της νίκης του Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές και θεωρείται υπέρ-συντηρητικός.

Υπήρξε πρώην πρόεδρος της Breibart News, ενώ θεωρούνταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του κ. Τραμπ και ορισμένων υπέρ-συντηρητικών κύκλων. Πάντως η αμερικανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο κ. Τραμπ ενδέχεται να μην υλοποιήσει αυτήν την απόφασή του άμεσα, καθώς θα πρέπει να βρει έναν «αντάξιο αντικαταστάτη».

Σύμφωνα με το Bloomberg η απόφαση έχει, ήδη, ληφθεί, καθώς ο κ. Μπάνον εμφανίστηκε πρόσφατα αντίθετος με τον κ. Τραμπ αναφορικά με τον τρόπο «χειρισμού» της Β. Κορέας. Η είδηση, πάντως, χαροποίησε ιδιαίτερα την αμερικανική αγορά, με τη Wall Street να «μηδενίζει» τις απώλειές της και να γυρίζει σε ανοδική πορεία. 

Exit mobile version