Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Κυριακή ότι ρεπουμπλικάνοι κοινοβουλευτικοί καταρτίζουν σχέδιο νόμου δυνάμει του οποίου θα επιβάλλονται κυρώσεις σε οποιαδήποτε χώρα συναλλάσσεται με τη Ρωσία και πρόσθεσε πως το μέτρο ενδέχεται να συμπεριλάβει και το Ιράν.

«Όπως ξέρετε, εγώ το πρότεινα, έτσι οποιαδήποτε χώρα κάνει δουλειές με τη Ρωσία θα υποστεί πολύ βαριές κυρώσεις», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους. «Μπορεί να προσθέσουν το Ιράν σ’ αυτό», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει προετοιμάσει πρόσθετες κυρώσεις που θα μπορούσε να επιβάλει σε βασικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας, εάν ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίσει να καθυστερεί τον τερματισμό του πολέμου της Μόσχας στην Ουκρανία, σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο και ένα άλλο πρόσωπο που  γνωρίζει το θέμα.

Διαβάστε ακόμη

Κυβέρνηση: Νέα μέτρα για το στεγαστικό πριν το τέλος του έτους (vid)

Η Γερμανία θεσπίζει πλαφόν 5 λεπτά ανά kWh για να προστατεύσει τη βαριά βιομηχανία – Η Ελλάδα ζυγίζει το μείγμα μέτρων – Τα σενάρια

Αντίβαρο στη «φθορά» τα συνεχόμενα «ρουά-ματ» της κυβέρνησης στην ενεργειακή σκακιέρα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα