Ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να δώσει μια διαφορετική διάσταση στην προσπάθεια για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, συνδέοντάς τον όχι μόνο με το Νόμπελ Ειρήνης που θεωρεί ότι δικαιούται, αλλά και –μεταξύ σοβαρού και αστείου– με τη σωτηρία της ψυχής του.
Σε δηλώσεις του στο Fox News, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι μια συμφωνία ειρήνης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου θα μπορούσε να ενισχύσει τις πιθανότητές του να «κερδίσει μια θέση στον Παράδεισο», λέγοντας με χιούμορ ότι «προς το παρόν δεν έχει πολλές».
«Θέλω να προσπαθήσω να πάω στον Παράδεισο, ει δυνατόν. Δεν είμαι σε καλή θέση· βρίσκομαι στο τέλος της ουράς. Αν τα καταφέρω, η ειρήνη στην Ουκρανία θα είναι ένας από τους λόγους», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Από το Νόμπελ στη… σωτηρία
Ο 79χρονος πρόεδρος έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι η συμβολή του στη λήξη του πολέμου θα έπρεπε να του αποφέρει το Νόμπελ Ειρήνης. Μετά όμως τις πρόσφατες συναντήσεις του με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες στον Λευκό Οίκο, αποκάλυψε ότι βλέπει και πιο «μεταφυσικά» κίνητρα πίσω από αυτή την επιδίωξη.
Η ρητορική του Τραμπ έχει αποκτήσει έντονα θρησκευτικά στοιχεία, ιδιαίτερα μετά την περσινή απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, την οποία ο ίδιος απέδωσε σε «θεία παρέμβαση». Έκτοτε, προβάλλει συστηματικά την εικόνα ενός πιστού χριστιανού, με συχνές αναφορές στον Θεό και την πίστη.
Στο στενό του περιβάλλον περιλαμβάνεται και η πνευματική του σύμβουλος, Πόλα Γουάιτ, που διοργανώνει προσευχές πριν από εκδηλώσεις στον Λευκό Οίκο. Η στάση αυτή ενισχύει τη στήριξή του από τη θρησκευτική δεξιά, ένα από τα πιο σταθερά και κρίσιμα τμήματα της εκλογικής του βάσης.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λέβιτ, τόνισε ότι ο πρόεδρος δεν αστειευόταν όταν συνέδεσε την ειρήνη στην Ουκρανία με την πιθανότητα να πάει στον Παράδεισο. «Πιστεύω ότι ο πρόεδρος θα πάει στον Παράδεισο, όπως –ελπίζω– όλοι μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκονται ήδη σε διαδικασία προγραμματισμού συνάντησης για τον τερματισμό του πολέμου. Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, επανέλαβε τη βασική του θέση: «Οι σκοτωμοί πρέπει να σταματήσουν».
Διαβάστε ακόμη
«Κόκκινη κάρτα» στο πεντάστερο project των 148 εκατ. στη Ρόδο για το νερό
«Σύννεφο» τα καρφώματα για καταλήψεις, ναυαγοσώστες και παρανομίες σε παραλίες
«Αρωγή Θεσσαλίας»: Ανοίγει την «αυλαία» των πλειστηριασμών με νέο βαρύ σφυρί (pics)
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.