Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν απολογήθηκε και «παραδόθηκε» στους γείτονές του στη Μέση Ανατολή και προειδοποίησε ότι η χώρα «θα δεχθεί πολύ σκληρά πλήγματα» σήμερα.
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social, ο Τραμπ υποστήριξε ότι η Τεχεράνη ζήτησε συγγνώμη από γειτονικές χώρες και υποσχέθηκε ότι δεν θα τις στοχοποιήσει ξανά.
Όπως ανέφερε, «για πρώτη φορά εδώ και χιλιάδες χρόνια το Ιράν ηττήθηκε από χώρες της ίδιας περιοχής», προσθέτοντας ότι ορισμένα κράτη της Μέσης Ανατολής ευχαρίστησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη στάση τους.
«Μου είπαν “ευχαριστούμε, Πρόεδρε Τραμπ”. Τους απάντησα “παρακαλώ”», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι το Ιράν δεν αποτελεί πλέον τον «νταή της Μέσης Ανατολής», αλλά, όπως ανέφερε, «τον χαμένο της Μέσης Ανατολής», εκτιμώντας ότι η κατάσταση αυτή θα διαρκέσει για δεκαετίες, εκτός εάν η χώρα παραδοθεί ή οδηγηθεί σε πλήρη κατάρρευση.
Ο Τραμπ προειδοποίησε επίσης ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν ακόμη πιο σκληρά στρατιωτικά πλήγματα. Όπως δήλωσε, εξετάζεται σοβαρά η στοχοποίηση περιοχών και ομάδων που μέχρι τώρα δεν βρίσκονταν στον κατάλογο των πιθανών στόχων, εξαιτίας -όπως υποστήριξε- της «συμπεριφοράς του Ιράν».
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ολοκλήρωσε την ανάρτησή του όπως πάντα ευχαριστώντας για την προσοχή στο ζήτημα.
Διαβάστε ακόμη
Πώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή προκαλεί «ντόμινο» κρίσεων στην παγκόσμια οικονομία
Τζάκι Κένεντι Ωνάση: Η ιστορία της τελευταίας σχέσης της ζωής της
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.