Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τον πόλεμο στο Ιράν για «λίγο ακόμα», με στόχο την «εξουδετέρωση» της Ισλαμικής Δημοκρατίας για «πολύ, πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».
Ερωτηθείς στο podcast «Benny Show» σχετικά με την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου λόγω του πολέμου, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναγνώρισε την άνοδο των τιμών, αλλά τις αποκάλεσε «πολύ προσωρινή αντίδραση σε αυτό που τελικά θα είναι μια βραχυπρόθεσμη σύγκρουση».
«Δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε στο Ιράν σε ένα ή δύο χρόνια. Ασχολούμαστε με τις δουλειές. Σύντομα θα φύγουμε από εκεί και οι τιμές του φυσικού αερίου θα μειωθούν ξανά», επεσήμανε.
Όσο αφορά τις επιχειρήσεις, ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ έχουν «ολοκληρώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών μας έργων» και πως οι βασικοί στόχοι έχουν ήδη επιτευχθεί.
«Ο πρόεδρος θα συνεχίσει για λίγο ακόμα για να διασφαλίσει ότι μόλις φύγουμε, δεν θα χρειαστεί να το κάνουμε αυτό ξανά για πολύ, πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», τόνισε ο Βανς, σε μια σπάνια αναγνώριση ότι τα στρατιωτικά οφέλη που έχουν καταφέρει οι ΗΠΑ δεν θα είναι μόνιμα.
«Αυτή η χώρα μας απειλεί με όλους αυτούς τους τρόπους. Προσπαθούν ακόμα να κατασκευάσουν πυρηνικά όπλα. Πρέπει να τους εξουδετερώσουμε για πολύ, πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, και αυτός είναι ο σκοπός», ξεκαθάρισε.
Διαβάστε ακόμη
Τουρισμός: Θετικά παραμένουν τα μηνύματα από τους ξένους παρά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.