Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εκδίδοντας ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία προκειμένου οι Βρετανοί ότι είναι ενήμεροι ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα: από τρομοκρατικές επιθέσεις, φυσικές καταστροφές έως κλοπές και σεξουαλικές επιθέσεις, γράφει ο βρετανικός Τύπος.

Όπως αναφέρoυν οι εφημερίδες Daily Mail, The Sun και Liverpool Echo, το 2022, πάνω από 3,3 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέφθηκαν την Τουρκία, χωρίς να βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα.

Ωστόσο, τώρα το βρετανικό υπουργείο προειδοποιεί μεταξύ άλλων τους Βρετανούς να προσέχουν ακόμη και τα ποτά που τους σερβίρουν στα μπαρ καθώς συχνά είναι πιο δυνατά που διατίθενται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Να είστε προσεκτικοί με τους ξένους που σας πλησιάζουν και σας προσφέρουν φαγητό και ποτό (που μπορεί να είναι ναρκωτικά), για να σας κλέψουν ή να σας αποπλανήσουν».

Το αρμόδιο γραφείο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας (FCDO) συμβουλεύει τους Βρετανούς να αποφύγουν τα ταξίδια κυρίως στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.

Χαρακτηριστικά, τους συμβουλεύουν να αποφεύγουν την επαρχία Χακάρι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Protothema.gr