Διεθνή

VW: Σε μπελάδες η εταιρεία μετά την πρωταπριλιάτικη φάρσα της

  • newsroom


Η μετονομασία της εταιρείας σε “Voltswagen” ήταν ένα πρωταπριλιάτικο αστείο ή μια προσπάθεια χειραγώγηση της αγοράς; Την απάντηση θα δώσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Αναβρασμό έχει προκαλέσει το επίμαχο Δελτίο Τύπου της Volkswagen μέσω του οποίου ανακοίνωνε πως τα ηλεκτρικά της μοντέλα στις ΗΠΑ θα υιοθετήσουν το εμπορικό σήμα “Voltswagen”, κάτι το οποίο εν τέλει παρουσιάστηκε ως… πρωταπριλιάτικη φάρσα.

Η διασπορά του συγκεκριμένου τρολαρίσματος στο διαδίκτυο έλαβε τη μορφή χιονοστιβάδας με τους περισσότερους να πείθονται πως η γερμανική εταιρεία όντως θα υιοθετήσει την ονομασία “Voltswagen”. Στο τελευταίο συνέβαλαν και κάποια στελέχη της εταιρείας, που ερωτηθέντα για το αν η ισχύει η είδηση, την παρουσίαζαν ως γεγονός.

Ως πειστήριο λειτούργησε και ένα επίσημο tweet της μάρκας (Τρίτη, 30 Μαρτίου) που παρουσιάζεται παρακάτω και στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Γνωρίζουμε πως τα 66 (σ.σ. χρόνια) είναι μια ασυνήθιστη ηλικία για να αλλάξεις ονομασία, αλλά πάντα ήμασταν νέοι στην ψυχή. Σας συστήνουμε τη Voltswagen. Παρόμοια με τη Volkswagen αλλά με εστιασμένο προσανατολισμό στην ηλεκτρική κινητικότητα. Ξεκινάμε με το ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το ID.4 – διαθέσιμο από σήμερα (σ.σ. στις ΗΠΑ)».

Διαβάστε τη συνέχεια στο newsauto

Απόρρητο Απόρρητο