Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Την αισιοδοξία του ότι τις επόμενες εβδομάδες η Βουλή θα ανάψει το πράσινο φως για την εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις ακινήτων και του πλαισίου αφερεγγυότητας εξέφρασε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το κανάλι Σίγμα, εκτιμά ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει οριστική επίλυση του ζητήματος και σύντομα θ’ ανοίξει ο δρόμος για ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος.

Σήμερα ο κ. Γεωργιάδης θα ενημερώσει το Eurogroup για το ότι τα νομοσχέδια της αφερεγγυότητας και των εκποιήσεων βρίσκονται, ήδη, ενώπιον της Βουλής και ότι τα πλείστα είναι σε προχωρημένο στάδιο εξέτασης.

Ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό και ευαίσθητο ζήτημα το οποίο ρυθμίζει μεταξύ άλλων τα ζητήματα της πρώτης κατοικίας και ενθαρρύνονται οι βιώσιμες αναδιαρθρώσεις.

Μέσα από την οριστική ρύθμιση του ζητήματος των εκποιήσεων και της αφερεγγυότητας, είπε ο κ. Γεωργιάδης, η διαδικασία αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, ίσως τον Απρίλιο, επιτρέποντας την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή της Κύπρου στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.