Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Μήπως είναι ώρα να βουτήξει κανείς με τα μούτρα σε μία επένδυση διαμαντιών; Η απάντηση, αναφέρει άρθρο του CNBC μάλλον είναι ναι, καθώς οι τιμες των διαμαντιών έχουν πέσει έως και 29% από πέρσι.

Οι τιμές των διαμαντιών υποχώρησαν τον Αύγουστο, καθώς υποχώρησε η ζήτηση από την Κίνα με φόντο την επιβράδυνση της ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη και την πτώση στα χρηματιστήρια παγκοσμίως.

Η τιμή για το 1 καράτι (0,2 γραμ.) υποχώρησε τον Αύγουστο 0,9%, ενώ το φθηνοτερο διαμάντι των 0,30 καρατιών υποχώρησε κατά 1,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Rapaport Group.

Η τιμή των 1-carat διαμαντιών και των 0,30-carat διαμαντιών έχει μειωθεί 12,9% και 29% τους τελευταίους 12 μήνες.

“Οι τιμές των διαμαντιών συνέχισαν να πέφτουν τον Αύγουστο, ενώ λίγοι ήταν οι έμποροι που αγόρασαν διαμάντια και αυτό αφορούσε χαμηλές τιμές.

“Ενώ οι προσδοκιές από την αγορά κοσμημάτων του Χονκ Κονγκ έχουν υποχωρήσει, οι έμποροι αναμένουν να υπάρξει μία άνοδος, λόγω των αγορών κατά την διάρκεια των διακοπών.

Περίπου 5.000 εργάτες κατεργασίας διαμαντιών έχασαν την δουλειά τους στην πρωτεύουσα των διαμαντιών της Ινδίας Σουράτ.

Τα κέρδη δευτέρου τριμήνου για το Tiffany & Co. ήταν κάτω του αναμενόμενου, ενώ η De Beers, η μεγαλύτερη παραγωγής διαμαντιών, σημείωσε έσοδα 3 δισ. δολαρίων για τους πρώτους έξι μήνες του 2015, με πτώση 21%.

Ως αποτέλεσμα αυτού, η Δημοκρατία της Μποτσουάνα στην οποία ανήκει το 15% της De Beers, κατέγραψε πτώση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας της τον Αύγουστο στο 2,6%, σε σχέση με την πρόβλεψη για ανάπτυξη 4,9%.