Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα ταξιδέψει στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας για να συμμετάσχει αυτοπροσώπως στους ηγέτες της Ομάδας των Επτά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο Ζελένσκι θα πετάξει με στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ για την Ιαπωνία μετά από μια αναμενόμενη στάση στη Σαουδική Αραβία για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας εμπιστευτικές πληροφορίες.

Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι ο Ζελένσκι θα συμμετάσχει με τους υπόλοιπους εικονικά, ενώ πρόσθεσαν μια επιπλέον συνεδρίαση για την Ουκρανία την Κυριακή για να εξυπηρετήσουν το πρόγραμμα του Ουκρανού ηγέτη. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ιαπωνίας αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω την Παρασκευή.

Οι ηγέτες της G-7 θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες για περαιτέρω απαντήσεις στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που ξεκίνησαν την Παρασκευή. Τα έθνη θα συμφωνήσουν να συνεργαστούν για τον εντοπισμό των ρωσικών διαμαντιών, αλλά θα σταματήσουν να χτυπήσουν τη Μόσχα με μια πλήρη απαγόρευση του επικερδούς εμπορίου πολύτιμων λίθων.

Οι κυρώσεις έχουν περιορίσει την ανάπτυξη, αλλά δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη στρατιωτική επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία, και η οικονομία της Ρωσίας στηρίζεται από τις εξαγωγές εμπορευμάτων και ενέργειας σε χώρες εκτός της G-7.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ζελένσκι περιόδευσε σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να υποστηρίξει την υπόθεση των περισσότερων παραδόσεων όπλων. Το ταξίδι του στο Βερολίνο συνέπεσε με την ανακοίνωση από τη Γερμανία του μεγαλύτερου πακέτου βοήθειας που έχει λάβει μέχρι στιγμής, ενώ ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ δεσμεύτηκε να υποστηρίξει έναν συνασπισμό που θα βοηθήσει στην παροχή μαχητικών αεροσκαφών δυτικής κατασκευής στην Ουκρανία, αν και δεν καθορίστηκαν συγκεκριμένα σχέδια.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα υπογράψει την αποστολή και αμερικανικών αεροσκαφών. Αν και η Ουκρανία έχει ζητήσει πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής της Ρωσίας πέρυσι, οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν αντισταθεί στα αιτήματα λόγω ανησυχιών για τον κίνδυνο κλιμάκωσης των εντάσεων με τη Μόσχα.

Διαβάστε ακόμη

Ταμείο Ανάκαμψης: Στις «ράγες» νέα έργα ασφαλείας 35 εκατ. ευρώ στον σιδηρόδρομο

Υπογραφές συμβάσεων στο έργο-μαμούθ των €309,8 εκατ. για την ψηφιοποίηση στα υποθηκοφυλακεία (pics)

Grivalia Hospitality: Επενδύσεις αξίας 380 + 400 εκατ. ευρώ στη φιλοξενία 5* και στo βάθος… Χρηματιστήριο (pics)

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ