Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Βασική προτεραιότητα της πολιτικής που ασκεί η γερμανική κυβέρνηση είναι να ενισχυθεί η Ευρώπη, όπως υποστήριξε ο αντικαγκελάριος της χώρας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας στο Νταβός.

«Στόχος μας στη Γερμανία, μέσω των πολιτικών που εφαρμόζουμε, των δομικών μεταρρυθμίσεων που προωθούμε αλλά και των επενδύσεων που πραγματοποιούμε είναι η στήριξη της ΕΕ, ενώ το πρόγραμμα που προωθεί η Κομισιόν είναι ένα «πακέτο» σταθεροποίησης», υποστήριξε ο κ. Γκάμπριελ.

Φρόντισε, όμως, να προσθέσει ότι «κάθε χώρα θα πρέπει να έχει το θάρρος να εφαρμόσει και αυτή ανάλογες δομικές μεταρρυθμίσεις και να εξηγήσει στους πολίτες της γιατί αυτό είναι απαραίτητο. Αυτό είναι το δύσκολο».

Πολλές φορές, σύμφωνα πάντα κατά τον Γερμανό αντικαγκελάριο, η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων έχει υψηλό πολιτικό κόστος για τις κυβερνήσεις που ακολουθούν αυτή την πολιτική, αλλά «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Η άλλη επιλογή είναι να διατηρείς την κρίση κάτι που θα έχει τελικά αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες».