search icon

Εργασιακά

Από σήμερα οι αιτήσεις για επιδότηση εργασίας νέων ανέργων – Ανοίγουν άλλες 5.000 θέσεις εργασίας

Οι αρχικές 10.000 θέσεις του «Προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για άνεργους νέους, 18-29 ετών, στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας» εξαντλήθηκαν

Σήμερα, Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στις 11:00, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για επιπλέον 5.000 θέσεις του «Προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για άνεργους νέους, 18-29 ετών, στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας». Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές 10.000 θέσεις εξαντλήθηκαν. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει με την κάλυψη των επιπλέον 5.000 θέσεων.

Στόχος της δράσης, διάρκειας 7 μηνών, είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της επιδοτούμενης απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας. Η ΔΥΠΑ καταβάλλει μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Ωφελούμενοι είναι άνεργοι 18-29 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ΔΥΠΑ των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διαδικασία είναι απλή:

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού €100.500.000 , συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 – 2020». Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta

Διαβάστε ακόμη

Μπαράζ επιθέσεων πλήττουν το Κίεβο – Ένας νεκρός στην Οδησσό

Αυτά είναι τα 8 πιο ακριβά σπίτια που ανήκουν στον μεγιστάνα της μόδας Τόμι Χίλφιγκερ (Instagram pics)

Ποιος είναι ο Ελληνας επιχειρηματίας που συνελήφθη από το FBI για τεχνολογική κατασκοπεία (vid)

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version