Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η μετατροπή των προνομιούχων μετοχών σε ομόλογα Tier 2- για Eurobank και Attica bank δίνει σαφήνεια στα κεφάλαια, εκτιμά η Axia Χρηματιστηριακή σε έκθεση της. Η Axia διατηρεί την σύσταση αγοράς της για την Eurobank με τιμή – στόχο τα 1,20 ευρώ.

Όπως σημειώνει, η Eurobank είχε εκδώσει προνομιούχες μετοχές ύψους 950 εκατ. ευρώ και η Aττικής προνομιούχες ύψους 100 εκατ. ευρώ. Κατά την άποψη της χρηματιστηριακής, η κίνηση της μετατροπής θα μεταφέρει την αβεβαιότητα της τύχης των προνομιούχων ( που σταματούν να μετρούν ως κεφάλαια CET1 τον Ιανουάριο του 2018 ) και με το νέο εργαλείο ενισχύεται η συνολική κεφαλαιακή θέση κατά 250 μονάδες βάσης.

Το επιτόκιο του 6,35% προσθέτει ένα ετήσιο κόστος 60 εκατ. ευρώ στην Eurobank. Αυτή την στιγμή, όπως προσθέτει η έκθεση, δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα αφαιρεθεί το κόστος του κουπονιού απο τα κεφάλαια ή θα πάει μέσω των εσόδων. H Εurobank θα χρειαστεί να εγκρίνει την μετατροπή μέσω έκτακτης Γενικής συνέλευσης των μετοχών, μέχρι το τέλος του χρόνου.