Mείωση φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις «βλέπει» η Eurasia από την ενδεχόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Όπως επισημαίνει ο διεθνής όμιλος, αναμένει η ΝΔ να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές για αναθεώρηση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ και να προσπαθήσει να αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, σε σημείωμά του για τις ελληνικές εκλογές, ο όμιλος εκτιμά ότι η ΝΔ είναι πιθανό να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ενώ ως δεύτερη πιο πιθανή εξέλιξη βλέπει το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ. Όπως σημειώνει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να ανακτήσει κάποιες από τις απώλειές του, αλλά δεν είναι πιθανό να κλείσει τη διαφορά με τη ΝΔ.
Για την οικονομική πολιτική της ΝΔ εκτιμά ότι “θα τηρήσει τους αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές για την περίοδο μετά το πρόγραμμα, ενώ θα χρησιμοποιήσει ενδεχόμενο δημοσιονομικό χώρο για να μειώσει σταδιακά το φορολογικό βάρος. Επίσης θα υπάρξει μικρή βελτίωση στον τομέα των μεταρρυθμίσεων”.
“Η ΝΔ έχει γενικώς μια φιλική προς τους δανειστές στάση και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πιθανό να αμφισβητήσει τη συμφωνία μαζί τους. Επιπλέον, ο ηγέτης της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκδηλώσει τη φιλοδοξία του να αποκαταστήσει την πλήρη πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές και την αναβάθμισή της σε επενδυτική βαθμίδα”, αναφέρει το σημείωμα.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.