Μηχανή «παραγωγής» μερισμάτων η μαρμαροβιομηχανία Mermeren Combinat, η οποία εξαγοράστηκε από την Παυλίδης Μάρμαρα.
Ύστερα απο την άνοδο της μετοχής έως και τα 14,70 ευρώ (τον περασμένο Φεβρουάριο είχε 6 ευρω) εξαιτίας της εξαγοράς στις 4 Ιουλίου, διένειμε μέρισμα χρήσης ύψους 0,5475 (καθαρό).
Μετά ακολούθησε η εξαγορά του 88,4% απο την Παυλίδης ενω το 11,6% παραμένει εισηγμένο σε Αθήνα (10%) και Σκόπια (1,6%) υπό την μορφή ελληνικών πιστοποιητικών.
Προχθές ανακοίνωσε την διανομή προμερίσματος- το οποίο θα πληρώσει στις 29 Αυγούστου – 0,73 ευρώ ανά μετοχή ( μεικτό ) και έπεται συνέχεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Παυλίδης Μάρμαρα θέλει να αναπτύξει συνέργειες με την Mermeren, αλλά προς το παρόν δεν επιδιώκει την αποχώρηση απο το χρηματιστήριο.
ΔΗ.ΠΑΦ

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.