Του Κώστα Τσαούση

Το όνομα της ομάδας είναι LOCEYE. Η ομάδα αποτελείται από νέα παιδιά που έρχονται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Να συστηθούμε λοιπόν. Τα μέλη της ομάδας είναι τα εξής με ονόματα, ηλικίες, σχολές και γνωστικά αντικείμενα, ρόλος στην ομάδα και την προτεινόμενη εφαρμογή : Κωνσταντίνος Αλέξογλου, 23 ετών, Ηλ.Μηχανικών Α.Π.Θ. , Project Manager -Δημήτρης Ράπτης, 21 ετών, Ηλ.Μηχανικών Α.Π.Θ., Eyetracker- Αναστασία Παχνή, 21 ετών, Ηλ.Μηχανικών Α.Π.Θ., Data Analyst-Ιάσωνας Παρασκευόπουλος, 21 ετών , Ηλ.Μηχανικών Α.Π.Θ., Data Analyst- Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος, 21 ετών, Ηλ.Μηχανικών Α.Π.Θ., Eyetracker- Γρηγόρης Γιαννακόπουλος, 20 ετών, Πληροφορική Α.Π.Θ., Hardware & Software- Στάθης Δημητριάδης, 21 ετών, Ηλ.Μηχανικών Α.Π.Θ., Full Stack Developer και Νίκος Πάσχος, 22 ετών, Ηλ.Μηχανικών Α.Π.Θ., Eyetracker.

Μετά τις συστάσεις των μελών της και η σύσταση της ίδιας της ομάδας. Της ομάδας Loceye η οποία ήταν και η μεγάλη νικήτρια στο πρώτο COSMOTE HACKATHON.

Το 1ο βραβείο, μαζί με χρηματικό έπαθλο ύψους €5.000, απονεμήθηκαν στην ομάδα για την ιδέα «Eye Tracking Analysis Software». Πρόκειται για την πρώτη cross-platform εφαρμογή που παρακολουθεί την ίριδα του ματιού και αναλύει τον τρόπο που παρακολουθούμε το περιβάλλον, με ελάχιστες απαιτήσεις από πλευράς εξοπλισμού. Η λύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές μάρκετινγκ, αλλά και από ερευνητές HCI (Human Computer Interaction) και γνωσιακής ψυχολογίας.

loceye.jpg

Ζήτησα από τον Κωνσταντίνο Αλέξογλου να μου μιλήσει για το χρονικό της συγκρότησης της ομάδας και εν συνεχεία της ιδέας που μετεξελίσσεται σε μια χρήσιμη εφαρμογή.

Ας αρχίσουμε από την ομάδα: « Το project άρχισε έπειτα από μία προκήρυξη που έβγαλα αναζητώντας μέλη για την στελέχωση ομάδας με στόχο την ανάπτυξη εφαρμογής για eyetracking αναλύσεις. Ήρθαν 105 αιτήσεις και μην μπορώντας να τις κάνω όλες συνέντευξη περάσαν σε μία δεύτερη «γύρα» αιτήσεων οι 35 καλύτερες αιτήσεις. Έπειτα επιλέχθηκαν τα 7 άτομα της ομάδας αρχίζοντας να δουλεύουμε πάνω στην ιδέα χωρίς κανένα χρηματικό αντίκτυπο».

Ας περάσουμε στην ιδέα: « Η ομάδα μας ξεκίνησε με το όραμα να φέρει στην αγορά την πρώτη εφαρμογή για eyetracking αναλύσεις με καμία ανάγκη παρά μόνο την webcamera του υπολογιστή. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε κάθε UX researcher, designer, web developer, γνωστικό ψυχολόγο και marketeer να μπορέσει να διεξάγει τις δικές του αναλύσεις, χωρίς την ανάγκη για εξωτερικό εξοπλισμό και δυσνόητες διεπαφές χρήστη.

loceye2.jpg

Αναλύσεις eyetracking χρησιμοποιούνται από εταιρίες όπου διεξάγουν User Experience Testing με στόχο να ανεβάσουν το digital branding τους και τα conversions τους.

Επιπλέον με αναλύσεις eyetracking γίνεται εφικτή πλέον η διάγνωση ατόμων με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής (A.D.H.D) καθώς και ατόμων με Alzheimer και Parkinson δίνοντας της χροιά κοινωνικού αντίκτυπου.

Θέλουμε να παρέχουμε σε κάθε αναλυτή, οποιαδήποτε και αν είναι η ανάγκη του την ευκολία να διεξάγει τις δικές του έρευνες με το πάτημα ενός μόνο click».